Mongols-medlem dømt til fengsel


En 25 år gammel mann som er medlem av MC-klubben Mongols er dømt til ett år og to måneders fengsel for vold med bruk av balltre.

Dette er mannens femte dom, og allerede neste måned må mannen på ny møte i retten, også tiltalt for vold med bruk av balltre.

– Truet med kniv og balltre

Mannen er dømt, sammen med en 24 år gammel mann og en 21-årig Mongols-medlem, for å ha gått løs på to andre menn på Evje med balltre og truet med kniv i mars fjor.
25-åringen har i retten forklart at han skulle hadde med seg balltre for å forsvare seg, og at formålet med turen var å få de to til å slutte med å selge narkotika.
25-åringen fikk ett år og to måneders ubetinget fengsel.
24-åringen som var sammen med 25-åringen til Evje, er domfelt åtte ganger tidligere. Han ble dømt til ubetinget fengsel i ett år, mens 21-åringen ble dømt til åtte måneders fengsel.

Ble svært redde

Retten skriver at:
«Ranet ble begått i fellesskap, der det både ble brukt vold i form av slag med balltre og også fremsatt grove drapstrusler. Begge de fornærmede har oppgitt at de ble svært redde og at de i ettertid har fått psykiske problemer som følge av handlingen. Etter fast etablert rettspraksis, skal det som en hovedregel reageres med ubetinget fengsel av en ikke ubetydelig lengde for ran av denne art og kategori».
– 25-åringen skal møte i retten 19. april tiltalt for det samme som han er domfelt for på Evje. Bruk av balltre og grov vold. Fra påtalemyndigheten legges det opp til at de to voldsepisodene skal munne ut i en fellesstraff, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til Fædrelandsvennen.

Comments