Skal hindre rekruttering

Vil ha nulltoleranse:
Vil ha nulltoleranse: Bandidos er en av MC-gjengene som bystyret
vil bekjempe. Bildet er tatt fra en tidligere utgave av arrangementet Planke-MC.

Det var full oppslutning blant politikerne for å bekjempe kriminelle MC-gjenger i Nedre Glomma-regionen. Eileen Dvergsdal (Ap) mente det var riktig å vise nulltoleranse overfor de såkalte en prosent-klubbene som har valgt å stille seg utenfor samfunnet. De mest kjente av disse klubbene er Hells Angels, Outlaws, Bandidos, Coffin Cheaters, Mongols, Pagans, Vikings og Gremium.

– Det er ikke vanskelig å bli enige om en handlingsplan mot internasjonale kriminelle MC-klubber. Vi må bekjempe etablering og nyrekruttering. Det er viktig å drive holdningsarbeid rettet mot barn og ungdom, i et nært samarbeid med foreldrene, sa Dvergsdal i bystyret.

Les også: Raser over politiets oppførsel

– Skal føle seg trygge

Dvergsdal kom også med følgende hjertesukk: – Det er uendelig trist at vi må innføre slike tiltak for at Fredrikstads innbyggere skal føle seg trygge i sin egen by. Eivind Leister (H) påpekte at det ikke er nok å lage en handlingsplan. Målsettingene har liten verdi hvis de ikke følges opp. Han ville ha flere tiltak for å bekjempe kriminalitet.

– Grov vold er ikke ukjent i disse miljøene. Vi må bli bedre både på å forhindre etablering og på å motvirke at disse klubbene får utbre seg i Fredrikstad, sa han.

Les også: Mc-klubb møter veggen

Situasjonen i Fredrikstad

Politiet oppgir at kjeden House of pain tattoo center allerede er etablert i Fredrikstad. Denne tatoveringskjeden kan tradisjonelt knyttes opp mot Hells Angels. Ifølge handlingsplanen har også Hells Angels støtteklubber i Creeps MC i Fredrikstad. Creeps MC er en såkalt ruterklubb som går med ruteren synlig på vesten.

Bandidos er den andre klubben og Outlaws den tredje en prosent-klubben som har tilknytning til Fredrikstad i dag. Outlaws er også etablert i Sarpsborg, og politiet anser at denne avdelingen er en av de største en prosent-klubbene i Østfold. Det skal ikke være noen kjent støttegruppering eller supportklubber til Outlaws i Sarpsborg.

Skal bruke planverket

Politikerne vil nå bruke plan- og bygningsloven for å hindre at kriminelle MC-gjenger får etablere seg i lokaler i byen. Disse MC-gruppene skal heller ikke få leie kommunale bygg. Bystyret vil bygge opp kunnskap om kriminelle MC-gjenger, og politiet og kommunen skal ha formelle samarbeidsfora.

Comments