Stor bandeaktion: Jagter mistænkte for drabsforsøg


Omkring 50 adresser med relation til rockere og bande-grupperinger på hele Sjælland fik i dag uventet besøg af politi og skat.

Det skete kl. 9, da de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst slog til.
Ifølge politiet er der tale om cirka 20 adresser i Købenahvn, cirka 13 i Købehavns Vestegn, cirka 8 i Nordsjælland, cirka 5 i Midt - og Vestsjælland og cirka 4 i Sydsjælland.

Ransagningerne gennemføres i rockerborge, bandetilholdssteder og klubber og flere privatadresser.

Ifølge ekstrabladet.dks mand på stedet, er der netop nu blandt andet politi ved Bandidos' rockerborg i Vordingborg.
- Det ser ud som om, de er ved at blive kostet ud af huset allesammen, siger ekstrabladet.dks fotograf.

En lang række personer er blevet anholdt, ligesom deres opholdssteder er eller vil blive ransaget, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Se stor grafik: Her styrer banderne

- Det er igen på baggrund af vores efterforskninger og efterretninger i de aktuelle konfliktsager, men også som led i den vedvarende indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet, at vi i dag slår til mod dem. Vi gør det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi og operationsansvarlig for dagens aktioner, i pressemeddelelsen.
- Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en række drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande. Vi overvåger som bekendt grupperingerne meget nøje og vil slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til dem, fortæller Jørgen Skov.

Så sent som for ni dage siden slog politi og SKAT til mod 42 banderelaterede adresser i Københavns-området og Nordsjælland i en koordineret indsats.

Comments