Venstre vil bruge trafikpenge på at bekæmpe bandekrig

Bevæbnede bander udgør et langt større problem end trafiksyndere på vejene.

Derfor er det skrupforkert at prioritere fotofælder og razziaer mod cyklister, når København plages af gangstertyper, som skyder til højre og venstre i gaderne.

Læs også: Københavnske bandefolk bliver hellige krigere i Syrien

Det mener Venstre, der nu lancerer sit eget bandeudspil under overskriften 'Hårdt mod hårdt'.
- Vi siger, at man skal nedprioritere trafikindsatsen for at satse på bandekonflikten. For det er langt mere alvorligt, det vi ser i hovedstadsområdet, end de fartsyndere, der kører rundt på motorvejene, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.
- Man kan ikke løse alt med de ressourcer, som er til rådighed i politiet. Når man prioriterer trafiksikkerhed højt, som regeringen har valgt at gøre, så går der selvfølgelig ressourcer til det fra noget andet, tilføjer han til Ritzau.

Læs også: Politiet: Bander har våben i puljer klar

Venstre ønsker også, at man sætter alle sejl til for at stresse, straffe og udvise bandefolk i højere grad end i dag.
- Det handler om at straffe bandemedlemmerne hårdere, og det handler om at stresse dem, siger Karsten Lauritzen.
- Det handler også om stramme nogle udvisningsregler, så de bandemedlemmer, som ikke er danske statsborgere og kan udvises, de bliver udvist.
- Det handler simpelthen om at gå efter den hårde kerne. De skal fjernes. På længere sigt skal vi så have forebygget bandernes rekruttering, tilføjer Venstre-politikeren.

Partiet vil gøre det til fast praksis, at man forsøger at udvise folk fra Danmark, hvis de er involveret i bandekriminalitet.
- Man skal forsøge hver eneste evige gang, at der er tale om banderelateret kriminalitet og en ikke-statsborger, så skal der nedlægges påstand om at udvise dem, siger Karsten Lauritzen.
Han understreger dog, at 'vi kan ikke udvise alle', og at Danmark skal respektere sine internationale konventioner.

Comments