Bandidosmedlem i fullstendig isolasjon

Væpnet aksjon mot Bandidos (Foto: Sebastian Nordli/NRK)
Politiet aksjonerte mot klubbhuset til Bandidos i Fredrikstad onsdag
forrige uke.

Politiet pågrep totalt fire personer da de aksjonerte mot lokalene til MC-klubben Bandidos i Nabbetorpveien i Fredrikstad onsdag forrige uke.
Det ble også beslaglagt blant annet narkotika og penger i den væpnede aksjonen.
Før helgen ble en av de fire, en 47 år gammel mann, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, skriver f-b.no.

De to første ukene blir mannen også plassert i fullstendig isolasjon, det viser fengslingskjennelsen fra Halden tingrett.

«I denne fasen av etterforskningen kan selv en helt kortvarig kontakt med utenverdenen, gjennom andre innsatte eller på annen måte, være til betydelig skade for etterforskningen» står det i kjennelsen fra tingretten.

Bakgrunnen for at mannen blir plassert i isolasjon er faren for bevisforspillelse.
«Det må nødvendigvis være flere personer involvert i saken for å bringe et narkotikaparti som dette fra produsent frem til forbruker, og politiet ønsker å foreta ytterligere etterforskning, både med tanke på siktedes skyld og bakmenn. Det er etter rettens oppfatning en nærliggende, konkret og reell fare for at siktede, hvis han gis mulighet til det, vil kontakte medskyldige slik at de eksempelvis gjensidig kan tilpasse hverandres forklaringer, ødelegge bevis m.v»
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Mulig Bandidos-klubbhus i Fredrikstad (Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK) Boligen skal ha fungert som klubbhus for MC-klubben Bandidos i en årrekke.
Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Har anket fengslingen

47-åringen skal ha vært medlem av Bandidos i en årrekke, og er siktet for grov narkotikaforbrytelse.
Mannens forsvarer, Øysten Storrvik, sier til NRK at hans klient nekter både straffskyld og for å ha befatning med saken.
Han sier også de har valgt å anke varetektsfengslingen.
– Vi mener at det ikke er skjellig grunn til mistanke. Hovedpunktet er at han ikke har noen delaktighet i det han er siktet for. Vi har anket i lagmannsretten, så jeg regner med at det vil bli avgjort i begynnelsen av denne uken, sier han.
Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med leder for østfoldpolitiets avdeling for sentral etterforsknings- og utlendingsenhet, politiinspektør Tommy Brøske, eller politiadvokat Kåre Solvoll, som var aktor i fengslingsmøtet.

Har holdt huset under oppsyn

Politiet har foreløpig vært sparsomme med opplysninger i saken. Tommy Brøske i SEUT har tidligere sagt at pågripelsene er et ledd i en pågående etterforskning, og en del av politiets arbeid mot organisert kriminalitet.
Det aktuelle huset har vært under politiets oppsyn siden våren 2012. Huset, som ligger like i nærheten av Gudeberg barne- og ungdomsskole, har både overvåkningskameraer og et stort skilt på veggen med logoen til motorsykkelklubben.
Hjemmesiden til den lokale forgreningen av Bandidos er registrert på adressen, og flere bilder av huset ligger på hjemmesiden.

 

Comments