Bekrefter Mongols-etablering i Arendal


MC-klubben Mongols er etablert i Arendal. Det bekrefter klubbens norske president overfor Agderposten

- Jeg kan bekrefte at Mongols MC er etablert i Arendal. Klubbhus og lignende kan jeg ikke kommentere, skriver Mongols norske president i en epost til Agderposten.
Mongols-presidenten har kommentert saken på betingelse av at Agderposten ikke bruker presidentens navn og bilde.

"Skremselspropaganda"

Agder-politiet har uttrykt seg svært kritisk til klubben, som etablerte seg i Kristiansand i fjor.
– Det er all grunn til bekymring. Vi er kjent med at en mulig etablering i Arendal eller Grimstad er på gang, og følger utviklingen nøye, sa kriminalsjef Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til agderposten.no tirsdag formiddag.
Mongols norske president kommenterer politiets skepsis slik:
"Men jeg vil gjerne få si at politiet ikke har noe å frykte. Synes det er synd at politi driver skremselspopaganda! Faktum er at uten politi og presse hadde ikke den vanlige mannen i gaten engang visst at vi eksisterer", skriver Mongols norske president i eposten til Agderposten.
Faktum er at uten politi og presse hadde ikke den vanlige mannen i gaten engang visst at vi eksisterer

Fra Arendal og Grimstad

Mongols, som ble grunnlagt i USA i 1969, etablerte seg i Kristiansand i fjor.
Ifølge kriminalsjef Reiersølmoen er flere aktører fra Arendal og Grimstad en del av dette miljøet. Det er disse som nå skal ha opprettet en avdeling i Arendal.

«Arndal»

På klubbens norske hjemmeside står også «Arndal» oppført som en avdeling i Norge, i tillegg til Oslo, Kristiansand, Østfold, Stavanger og en «nomade»-avdeling.

Etter etableringen i Kristiansand i fjor, har Agder-politiet ifølge NRK Sørlandet hatt fokus på MC-miljøene og spesielt Mongols det siste året.
– Vi kommer til å følge linjen vi tidligere har gjort. Vi ønsker ikke at de skal ekspandere, seier politioverbetjent Leif Vagle, som koordinerer arbeidet mot organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, til NRK Sørlandet i dag.
Ifølge NRK Sørlandet har flere medlemmer av klubben i Kristiansand det siste året blitt dømt til fengsel for blant annet vold og trusler.

Kan ikke nekte

Agder-politiet har gitt klart uttrykk for at man ikke ønsker Mongols-etableringer, men kan ikke nekte det.

– Vi kan legge en del hindringer i veien dersom de prøver å tilegne seg et klubbhus, for å hindre etablering, seier Vagle til NRK Sørlandet.

Comments