- Vi kommer ikke til å rive ut ryggraden på ham




Bergenspolitiet etterforsker et Hells Angels-medlem (37) og en 47 år gammel mann for å ha forsøkt å presse nær 200.000 kroner fra en 30-åring fra Sunnhordland.

Ifølge politiet skal et profilert medlem av Hells Angels i Bergen og en 47-åring med bakgrunn fra MC-miljøet 21. mars ha oppsøkt en 30-åring bosatt i Sunnhordland.

VG får opplyst at 30-åringen har hatt gjeld til et miljø på Østlandet på godt over 100.000 kroner.

La på gjelden

Hells Angels-medlemmet og hans kompanjong skal ha lagt 50.000 kroner på dette beløpet og etter det VG får opplyst forsøkt å kreve inn nær 200.000 kroner fra 30-åringen.

- Vi kommer ikke til å rive ut ryggraden på ham.

Dette er utsagnet som skal ha kommet fra de to da de dukket opp på tunet til 30-åringen og et familiemedlem spurte hva de to fremmede skulle.

HA-merker på t-skjortene

VG får beskrevet at de to var kledd i hettegensere og med t-skjorter med tydelige Hells Angels-merker.

Det var faren til 30-åringen som åpnet døren. Faren har forklart politiet at han ganske raskt skjønte at mennene ikke hadde gode hensikter, selv om de oppførte seg både smilende og eksemplarisk.

De to skal bare ha sagt at de ville snakke med 30-åringen og de la igjen mobilnumrene sine, slik at 30-åringen kunne ringe dem.
- Ikke karer man spøker med

Faren tok ingen sjanser og ringte politiet straks de to fremmede mennene forsvant.

- Jeg skjønte at dette er karer man ikke spøker med, har faren sagt til politiet.

Faren har forklart at det var 47-åringen som sto for snakkingen, og at Hells Angels-medlemmet for det meste holdt seg i ro.

- Dette var svært ubehagelig, og det er ikke til å legge skjul på at man opplever frykt, men jeg har tillit til at politiet har kontroll over denne situasjonen, sier faren til VG.

Jaget fra bygden

Politiet satte opp en spontan trafikkontroll og fikk stoppet de to, og fulgte dem til fergen. De fikk forbud mot å komme tilbake til bygda.

Da 30-åringen senere ringte de to numrene han hadde fått beskjed om, fikk han ikke kontakt.

Noen uker etter besøket i Sunnhordland slo politiet til og pågrep de to mennene på nytt.

I begynnelsen av april stormet politiet Hells Angels lokaler i Fana og tok med seg 37-åringen. De møtte også opp på arbeidsplassen til 47-åringen og hentet ham.

Løslatt

Hells Angels-medlemmet ble fredag fremstilt for ny fengsling, mens 47-åringen ble løslatt.

- Siktelsen mot ham er opprettholdt, sier politiadvokat Sylvia Myklebust om 47-åringen.

HA-medlemmet er tidligere siktet for torpedovirksomhet, men ikke dømt.

Den gang ble han anklaget for sammen med to andre å ha prøvd å kreve inn 250.000 kroner fra en verkstedseier. 37-åringen gikk den gang til motanmeldelse, og saken lå hos bergenspolitiet i halvannet år før den ble henlagt.

Frykt

Nå mener politiet at saken mot HA-medlemmet er styrket, og at de har klare bevis for at 37-åringen flere ganger har truet personer for penger og brukt sin HA-status til å skape frykt.

Hells Angels i Bergen er den ferskeste avdelingen av HA-systemet i Norge. Bergenspolitiet følger dem tett, og mener de er en del av en kriminell bevegelse.

Ifølge Kripos sine årlige trusselvurderinger, regnes Hells Angels som en aktør innen torpedovirksomhet, enten ved at de utfører pengeutpressingen selv, eller at de får andre som er knyttet opp nettverket til å utføre utpressingen for dem.

- Kan få fyken

Eirik Jensen, som i mange år har ledet Oslo-politiets satsing opp mot MC-miljøet, sier at det de siste årene ikke har vært så mange klassiske torpedo-saker.

- Miljøet er meget lite fornøyd med at det blir fokus på slike saker. Når det nå er andre gang denne personene drar HA inn i torpedo-sak, så kan det slå uheldig ut for dette medlemmet. Som alle andre familier, så har også HA-familien en tabbekvote, sier Jensen.

Han sier det er prisverdig at faren til gjeldsofferet gikk til politiet.

- Mange tør ikke gjøre dette. Jeg mener mye av denne frykten er medieskapt, og at HA har visst å utnytte dette. Det er svært ydmykende for HA å bli assosiert med disse metodene i full offentlighet, og det er noe de vil unngå, sier Jensen.

Ingen av de siktede i saken erkjenner straffskyld.

Comments