Eksrocker-forening: Vi er blevet problemernes losseplads

Foreningen for tidligere bandemedlemmer får dagligt henvendelser fra folk, der ønsker råd og vejledning
Foreningen af tidligere bandemedlemmer får dagligt henvendelser fra folk, der ønsker råd og vejledning
Foreningen af tidligere bandemedlemmer (TBM) har siden sin stiftelse januar 2010 modtaget hen ved 100 henvendelser fra socialrådgivere. Næsten halvdelen af dem har henvendt sig på eget initiativ. De ønsker råd og vejledning i forhold til deres arbejde.
- I sidste uge alene var der 4 socialrådgivere, som henvendte sig. Heraf to fra samme kommune, siger Michael Green, talsmand for TBM. Han har tidligere været en del af bandemiljøet.
Vi skal ikke være en social portal. Vi er ikke en hotline Michael Green, talsmand for TBM
Formanden for Dansk Socialrådgiverforening (DS), Majbrit Berlau mener, at henvendelserne til TBM fra socialrådgivere kan være et udtryk for, at der mangler viden med hensyn til, hvordan man griber forebyggende ind.

Hun ser dog ikke henvendelserne som et problem.
- Jeg synes, at det er naturligt, at hvis man ikke ved, hvad man skal stille op, at man forsøger at hente den viden hos dem, der har den. Hvis en bekymring lander på en socialrådgivers bord, vil han forsøge at løse opgaven på bedst mulig vis.

Mængden af henvendelser giver et stort arbejdspres

Udover socialrådgivere henvender bandemedlemmer, almindelige mennesker og kommuner, kriminalforsorgen og studerende sig til foreningen. Siden foreningen blev stiftet har mere end 2000 mennesker henvendt sig.

TBM erkender, at de ikke kan følge med mængden af henvendelser.
- Vi må have hjælp. Vi er trætte. Vi har simpelthen ikke tid til at svare på alle de mails. Det vælter simpelthen ind. Og det er ikke sjov læsning.

Læs også: Nervøse bander rammer tilfældige

De mange henvendelserne fra almindelige borgere og bekymrede forældre lægger et stort arbejdspres på foreningens arbejde.
- Det er et samfundsproblem, at de familier kommer til os. Det er jo mange gange også almindelige borgere, der skriver til os. Det er jo nogle folk, som virkelig frygter for, at der sker dem og deres børn noget.
- På én dag kan der komme henvendelser fra 10-12 forskellige borgere Især hvis der lige har været et skyderi, siger Michael Green.
- TBM er faktisk blevet en losseplads for kommuner og familier, for de tror, at vi sidder og bliver lønnet af staten. Vi er en forening, der drives frivilligt, fastslår han.

Læs også: Bandekonflikten løses ikke nu og her

Vi vil bare gerne gøre det, som vi gør bedst
Den danske afdeling af TBM består af 27 personer, som tager ud og snakker med de folk, der vil ud af de bandegrupperinger, de er kommet i. En del af arbejdet er også at tale med de forældre, der har henvendt sig, som har børn, der har problemer med banderne.
- Vores primære opgave i foreningen er at forsøge at bremse bandernes fødekæde og hjælpe folk videre, som ønsker at forlade bandemiljøet. Vi er gode til at give folk et nyt netværk. Vi er gode til at kommunikere med de folk, fordi vi har levet det liv selv. Vi kender og forstår til den situation, de befinder sig i. Vi skal jo hjælpe dem, vi er sat til at hjælpe og det er de bandefolk, der gerne vil ud af det her, fastslår Michael Green.

Læs også: TBM 

TBM kort sagt:
Foreningen for tidligere bandemedlemmer (TBM) blev stiftet i januar 2010.

Foreningens arbejdsområder er:
At hjælpe rockere og bandemedlemmer, som ønsker at udtræde af deres grupperinger

At forbedre vilkårene for tidligere bandemedlemmer, som er i fængsel

At hjælpe familier, når bandemiljøet er blevet en uønsket del af tilværelsen

At rådgive og vejlede tidligere bandemedlemmer i forhold til job og uddannelse

At holde foredrag for børn og ungeKilde: Hjemmesiden for Foreningen for tidligere bandemedlemmer

Comments