En frikendt og en skyldig i skudsag mod bandebosser

 •  
  RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Der var glæde på tilhørerpladserne, da en 23-årig mand, der stod tiltalt for at have skudt mod flere ledende bandefigurer fra Blågårds Plads, blev frikendt og løsladt for kort tid siden.
  Den anden tiltalte i sagen, et 33-årigt medlem af grupperingen Brothas ved navn Saleh Ismael, blev dømt skyldig for 'ved grov kådhed eller lignende hensynsløs måde at forvolde nærliggende fare for andres liv eller førlighed'.

  Han blev dømt for at have kørt den bil på Suomisvej den 15. maj sidste år, hvorfra der blev affyret 12 skud mod bl.a. 'Lille A' og 'Store A', der stod og holdt møde.

  Den 33-årige skyldige er dog blevet erklæret psykisk syg, så han vil i stedet for fængsel få en behandlingsdom på ubestemt tid.


  Se også: Politividne: Tiltalte spiller psykisk syg
  Se også: Blågårds Plads-bosser vidner i skudsag og Se også: Tiltalt for bandeskud: Var det mig, der skød?

  De to var samtidig tiltalt efter bandeparagraffen, som kunne fordoble deres straffe, hvis retten fandt bevis for dette. Men det gjorde den ikke for nogen af de to tiltalte.
  Som baggrund for frikendelsen af den 23-årige, fandt retten det ikke tilstrækkeligt bevist, at han havde været i bilen sammen med den 33-årige, selv om sidsnævnte i en politiafhøring havde udpeget ham som medgerningsmand.
  - Han (Salah Ismael) har givet seks forskellige forklaringer af skiftende karakter og med hans mentale tilstand, finder vi ikke det tilstrækkeligt, sagde dommeren.

  Se også: Vidne i retten: Tiltalt fortalte, han skød mod bandebosser

  De to personer var også tiltalt for en række mindre forseelser i forhold til besiddelse af hash og steroider, samt , hvilket blev straffet med bøder.

  Comments