Fant «gjeldsliste» hos Hells Angels-mann


37-åringen har nektet for at han gikk med HA-klær på en tur til Sunnhordland i forrige måned, men flere vitner har sett noe annet.
Sammen med en 47-åring skal han ha oppsøkt en mannen i 30-årene i forbindelse med en pengekonflikt. Ifølge siktelsen skal de ha forsøkt å presse ham for nær 200 000 kroner.
Han skal ha hatt en gjeld til et miljø på Østlandet på drøyt 100 000 kroner.
30-åringen var ikke hjemme, og det var familiemedlemmer som åpnet døren. «Vi kommer ikke til å rive ut ryggraden på ham», er en uttalse som skal ha falt.
AVVISER ANKEN
47-åringen ble løslatt etter to uker i varetekt, mens 37-åringen ble ytterligere fengslet. Han anket, men lagmannsretten har torsdag forkastet anken. Retten mener han fortsatt kan ødelegge bevis.
Etterforskerne mener han fremstår som hovedmann og den som har hatt kontakt med oppdragsgivere.
Den tidligere lederskikkelsen i Hells Angels i Bergen har nektet å ha vært iført HA-klær, mens et sentralt vitne har gitt beskrivelse av de klær og merker som han hadde på seg.
UAVHENGIGE VITNER
Beskrivelsen samsvarer ifølge politiet med det uavhengige vitner har sett samme dag, får BA opplyst.
Han har selv fortalt om virksomhet som pengeinnkrever der han møter opp på døren til folk. I et avhør har han gitt uttrykk for at han alltid går med «HA-klær», unntatt når han er på fotballkamp med barna.
Politiet skal ha funnet flere navn på en liste som de beslagla hos 37-åringen. Etterforskerne mener dette er en gjeldsliste.

...
BA fikk komme på besøk til Hells Angels MC Bergen.

Comments