HA-støtteklubb får ikke skjenke


–MC-klubben Twin Eagles i Farsund skal arrangere sitt årlige vårtreff på Lista, der alle motorsyklister er invitert. Men i år blir det fest uten salg av alkohol. Klubben, som er offisiell støtteklubb til Hells Angles, får nemlig ikke ambulerende skjenkeløyve.
– Vi føler oss urettferdig behandlet av kommunen, sier president Glenn Gabrielsen i Twin Eagles til NRK.
Gabrielsen sier at de ikke er spurt i denne saken fra kommunen.

Mot en-prosentklubber

Kommunestyret i Farsund vedtok i forrige uke at de skulle arbeidet mot en-prosentklubbene. Saksbehandler i kommunen Anja Pettersen forklarer hvorfor skjenkesøknaden ble avslått:
Bakgrunnen for vedtaket er politiets uttalelse i saken. I slike saker må vi utvise skjønn og vi ser her politiets synspunkt, sier Anja Pettersen.
Politiet er bekymret fordi Twin Eagles støtter Hells Angels.
Pettersen poengterer at avslaget er basert på det juridiske, men medgir at det politiske vedtaket gir rom for å lete etter muligheter for å gi avslag.

Skuffet

Twin Eagles er en klubb med få medlemmer og som dyrker Harley Davidson-motorsykler. For et par år siden gikk klubben inn som offisiell støtteklubb til Hells Angels.
– Vi er skuffet, vi hadde ikke forventet dette fordi det aldri har vært problemer tidligere, sier Gabrielsen.

Svartelistet

Gabrielsen forteller til NRK at klubben merker et press etter at de ble støtteklubb.
Absolutt, vi har merket det med klubben og bankene, eiendom og bygg og ikke minst problem med skjenking og mer oppmerksomhet fra politiet, sier Gabrielsen.
– Du sier banken. Hva tenker du på?
– Vi har blitt nektet å ta opp et lite ekstralån på klubbhuset fra alle bankene i kommunen. Bankene begrunner avslaget med at de er redde for at det blir dårlig fokus på banken, at de støtter HA eller det miljøet som er svartelistet av politiet, sier Gabrielsen.

Lar seg ikke presse

Presidenten forteller at de ikke vil la seg presse. MC-klubben Aviators i Mandal var også støtteklubb til Hells Angels, men leverte tilbake merkene.
– Hadde det vært enklere å gått ut av dette?
– Vår definisjon av dette miljøet er annerleders enn det politiet fremstiller. Dette er noe vi tror på og trives i, og vi skal ikke la oss presse urettmessig. Vi føler et ubegrunnet press og fokus på miljøet uten at de har konkrete ting å utsette på oss, sier Gabrielsen til NRK.
Glenn Gabrielsen forteller at ingen av klubbmedlemmene i MC-klubben Twin Eagles er dømt i en straffesak.
– En del reagerer fordi dere støtter Hells Angels?
– Det skjønner vi. Folk har blitt enveiskjørt med proganda med hvor fælt og hvor mye kriminalitet, men vi er uenige. Dette er folk vi kjenner og som vi omgås med og har det kjekt med, forteller Gabrielsen.
– Men enkeltmedlemmer er blitt dømt?
– Det har de, på lik linje med folk som blir dømt i alle samfunns-lag, sier Gabrielsen.

Anker

Nå kommer klubben til å anke saken.
– Vi får ikke gjort noe nå, fordi vårtreffet er på lørdag, men vi sender inn klager og bruker de instansene som er mulige. Vi går til fylkesmannen, og må gjøre det vi mener er rett, opplyser Gabrielsen.

 


 

Comments