– Jeg har sittet 150 dager i et rottehull av et fengsel i Florida

TIL NORGE: Tidligere Europalederen for MC-klubben Outlaws,
Thor Henki Holm Hansen (68), lander onsdag på Gardermoen.
 
Den tidligere Europalederen for MC-klubben Outlaws, Thor Henki Holm Hansen (68), landet onsdag på Gardermoen etter å ha blitt benådet av en amerikansk domstol 28. mars i år.
Dommen ble avsagt i absentia, for Hansen var allerede på rømmen.
Til ABC Nyheter sier 68-åringens advokat, John Christian Elden, at han vil møte sin klient når han har kommet til hektene etter å ha landet.
– Han er fornøyd med å ikke være etterlyst for en flask anklage lenger, men håper på en skikkelig renvaskelse fra påstandene, sier Elden i en tekstmelding.
I en pressemelding sier den tidligere bandelederen følgende:
– Jeg har sittet 150 dager i et rottehull av et fengsel i Florida, sier Holm Hansen.
Til Dagbladet takker han likevel for behandlingen han har fått i USA.
– Den behandlingen jeg fikk i løpet av de to siste ukene var helt enestående fra innvandringsmyndighetenes side, sier Holm Hansen.

Føler seg lurt

I 1997 ble han pågrepet i Belgia og utlevert til USA, som sperret ham inne i syv år før de deporterte ham. I november 2012 reiste han tilbake til USA for å kjempe mot det han hele tiden har hevdet har vært et justismord.
Hansen hevder han ble utsatt for et komplott fra narkotikapolitiet for å tåkelegge det han mener var en operasjon for å bistå president Carter og CIA i å styrte diktatoren på Haiti, «Baby-Doc».
Ifølge Holm Hansen selv ble han lurt til å kjøpe 37 gram kokain som skulle gis videre til noen andre.
Les også: Livet på rømmen over for Thore Henki Holm Hansen

Benådet

Forsøket på å bli frikjent i USA endte med at han ble satt bak murene til saken kom opp for retten. Under fengselsoppholdet ble Holm Hansen rammet av hjerteproblemer under soningen i Fort Lauderdale-fengselet i USA, og ble sendt til fengselssykehuset.
– Han fortalte meg at det var hjerteflimmer, men at han har det bedre nå, sa hans nære venn Mark Scheibert til TV 2 i mars.
28. mars ble saken hans endelig avgjort da en domstol fulgte statsadvokaten og benådet den norske 68-åringen. Ifølge avisen Orlando Sentinel, gjør Holm Hansens alder og det faktum at narkotikasaken mot ham ligger mer enn 30 år tilbake i tid, at samfunnet ikke har noen interesse av å sperre ham inne igjen.

Dro for familien

I USA har Hansen tre barn som han ikke kan besøke så lenge dommen fra 1981 er gyldig; to døtre og en sønn han ikke var klar over eksisterte. Hansen har tidligere uttalt at det er av hensyn til familien at han ønsket å få gjenopprettet saken.
Til Dagbladet forteller Holm Hansen at han nå ikke har noe uoppgjort i USA.
Med seg har Holm Hansen et dokument der han sier det står svart på hvitt at han ikke er utvist i USA.
– Jeg skal umiddelbart ned til ambassaden og sjekke hva som skal til for å dra tilbake. Nå er jeg stuerein og kan besøke barn og barnebarn, sier Holm Hansen.

Comments