Kartlegger MC-gjenger på grensen

Mulig Bandidos-klubbhus i Fredrikstad (Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK)
Huset som politiet aksjonerte mot i går har både overvåkningskameraer og et Bandidos-skilt på veggen.
 
Flere av klubbene som er i politiets søkelys har fast tilholdssted i Østfold. I går pågrep politiet fire menn i en væpnet aksjon mot Bandidos sine klubblokaler på Østsiden i Fredrikstad.
Politiet beslagla blant annet narkotika og penger.

Nå ønsker politiet å kartlegge hvor viktig nærhet til grensen er for etableringen av kriminelle motorsykkelklubber i fylket.
– Nettopp nærheten til grensa er en hypotese vi har. Det er det ingen tvil om, sier Tommy Brøske, politiinspektør i Østfoldpolitiets sentrale etterforsknings og utlendingsenhet.

Følger MC-klubben tett

Tommy Brøske (Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK) Politiinspektør Tommy Brøske i SEUT.
 
Selv om politiet i en årrekke har jobbet for å bekjempe MC-kriminalitet, har motorsykkelklubbene et godt rotfeste i fylket. Nå vil politiet vite hvor attraktivt det er å etablere seg i Østfold, men Brøske vil ikke si hvordan det skal gjøres
– Det er nok et spørsmål jeg ikke kan svare veldig konkret på akkurat nå.
Politiet sitter med en god oversikt over miljøet i Østfold, men det er hele tiden i forandring – noe som krever nye innfallsvinkler.
– Det mer man vet, desto vanskeligere er det å håndtere. Østfold politidistrikt har forsøkt å følge opp dette miljøet i flere år, og vi følger det tettere nå enn vi har gjort tidligere.

Brøske ønsker heller ikke å gå ut med ytterligere informasjon om politiaksjonen mot Bandidos sine klubblokaler i går.

 

Comments