Razzia hos HA-sympatisører

FARSUND: Før helga skrev Fædrelandsvennen at Farsund kommune nektet Twin Eagles skjenkebevilling under lørdagens vårmønstring.
Da festen med 25 personer var godt i gang, troppet politiet og tollvesenet mannsterke opp på Stokke og sendte de feststemte bikerne på dør i halvannen time.
PRESIDENT: Glenn Gabrielsen er president i mc-klubben Twin Eagles

PRESIDENT: Glenn Gabrielsen er president i mc-klubben Twin Eagles
FOTO: PRIVAT

Rettens kjennelse

– Bakgrunnen for ransakingen var en litt eldre sak med påstander om ulovlig skjenking i klubbens regi. Vi hadde derfor fått rettens kjennelse til å gå til aksjon lørdag, sier politiførstebetjent Einar Deisz ved Agder politidistrikt til Farsunds avis.
Overfor avisen bekrefter politiet at aksjonen kan kunne sees i sammenheng med fokuset på de såkalte enprosentklubbene.

Les også

KLUBBHUS: Mc-klubben Twin Eagles i Farsund vil utvide eiendommen sin og overta en parkeringsplass på en tilgrensende tomt. Bankene vil ikke hjelpe.

Nekter mc-klubb banklån1

Twin Eagles i Farsund får ikke mer lån etter at de iførte seg Ruter-merket med støtte til Hells Angels.
Politiet hadde fått rettslig kjennelse på at de kunne gjennomføre razzia i klubblokalet. Det ble ikke funnet tegn på ulovlig alkoholsalg. Et prøvemedlem til Hells Angels Stavanger ble imidlertid pågrepet og tatt med for avhør. Politiet fant mindre mengder hasj på mannen.

- Nedverdigende

Klubbpresidenet Glenn Gabrielsen sier til Farsunds avis at lørdagens razzia opplevdes ydmykende for de tilstedeværende.
- Det er ganske nedverdigende. Alle gjester ble avhørt. De ble bedt om å avgi navn og nummer, samt spurt om hvor de jobber. Jeg trodde ikke det var pålagt å ha på seg ID-papirer i dette landet, sier Gabrielsen.
Mc-klubben Twin Eagles i Farsund ble for en stund siden offisiell supporterklubb for Hells Angels. Det innebærer blant annet at de bærer ruter-merket for å signalisere sin støtte til den omstridte mc-klubben.

Mer politioppmerksomhet


Les også

PRESIDENT: Glenn Gabrielsen

- Straffes for vennene våre2

Lørdag arrangeres mc-slepp i Farsund uten skjenkebevilling. Twin Eagles-presidenten nekter å la politiet styre klubbens tilknytning til Hells Angels.
Klubbens beslutning har fått flere konsekvenser. Politiet overvåker utviklingen i klubben nøye, og den nektes skjenkebevilling. I mange år har mc-klubben vært kunde i Sparebanken Sør, men da det ble aktuelt å ta opp mer lån, fordi klubben ønsker å utvide, fikk de nei.
- Ja. Det ble plutselig mye mer politioppmerksomhet. Og vi har aldri før hatt skjenkekontroll. Og nå er vi nektet bevilling. Men de skal ikke få bestemme hvem vi er venner med, har Glenn Gabrielsen tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Les også:

Comments