Tidligere bandemedlem om gidseldrama: Tragisk at det skal komme så vidt

(Foto: Esben Salling)


Talsperson for Tidligere Bandemedlemmer (TBM) tager afstand fra gidseltagningen på Politigården, men har forståelse for den frustration, gidseltageren via sin advokat har udtrykt

Politiet har endnu ikke udtalt sig om, hvad årsagen til gidseltagningen var. Gidseltageren har via sin advokat Finn Walther Petersen sagt, at gidseltagning var aftalt med gidslet og havde til formål at sætte fokus på forholdene i fængslet. Gidseltageren forsøger ifølge sin advokat at komme ud af en bande, men er ikke tilfreds med det såkaldte exitprogram for bandemedlemmer.


- Hvis det er rigtigt, hvad han fortæller, så er det dybt tragisk, at det skal komme så langt ud, at han skal begå en sådan handling for at få ordlyd, siger talsmand for TBM Michael Green, der selv er tidligere rocker.

Han ved ikke, om den indsattes historie er sand, men genkender frustrationen over exitprogrammet fra andre, der forsøger at komme ud af banderne.
- Jeg forstår godt frustrationen, for der findes ikke noget exitprogram. Der findes ikke nogen bandefri afdeling i Danmark, og derfor har man som indsat bandemedlem valget mellem at blive i banden eller lade sig frivilligt isolere, siger Michael Green fra.

Politigården er det mest sikre fængsel i Kriminalforsorgen. Michael Green har selv været indsat på Politigården i to et halvt år, og beskriver forholdende som stærkt restriktive i sammenligning med forholdende i andre fængsler.
- Det er frustrerende at sidde derinde, for du bliver frataget de privilegier, du har i et almindeligt fængsel. Du kan ikke komme på udgang, du kan ikke lave mad selv, du kan ikke omgås andre indsatte, du kan ikke have lange besøg og du kan ikke gå på gårdtur og træne mere eller mindre som du vil, siger Michael Green.

De indsatte på Politigården har en times gårdtur om dagen, som foregår på taget. De kan have samvær med én anden indsat af gangen, og de vælger ikke selv, hvem de skal have samvær med.

Læs også:

Comments