Tre unge løsladt efter våbenfund


Retten i Glostrup har valgt at løslade tre unge mænd på henholdsvis 23, 24 og 25 år, som blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for besiddelse af to revolvere og en pistol
Sagen var så tynd, at anklager Bertil Håkonsson ikke kærede løsladelsen.

Mændene blev snuppet natten til fredag i Høje Gladsaxe, efter at politiet havde lavet skærpet kontrol efter det omfattende skyderi i Værebroparken fredag aften, hvor ingen personer dog kom noget til.

Se også: Afbrændt bil fundet efter skudepisode

Københavns Vestegns Politi havde sendt ekstra patruljevogne i gaderne, efter at der torsdag aften blev affyret adskillige skud i Værebroparken i Bagsværd. Og i Høje Gladsaxe gav den øgede bemanding tilsyneladende pote.
- Ved 10-tiden om aftenen så politiet fire personer, som de godt ville i kontakt med. Men de spænede af sted. Politiet løb efter dem og fangede dem, eller nogen der ligner, men fandt også nogle pistoler på flugtruten. Men der var ikke tilstrækkelig sikker genkendelse og sammenkædning med de pistoler, der blev fundet, så dommeren valgte at løslade dem. Og det var helt i orden, siger anklager i sagen Bertil Håkonsson.

Men var de tre personer ikke banderelaterede?

- Nej. Det var der ingen oplysninger om i sagen.
Politiet fandt altså ikke våben på de tre personer?
- Nej. De blev fundet lidt derfra. Og ikke under omstændigheder, så det kunne slås fast, at det var de tre personer, der løb derfra, der havde været i besiddelse af de våben, der blev fundet, siger anklager Bertil Håkonsson.

Det er heller ikke slået fast, om våbenfundet har noget at gøre med skyderiet i Værebroparken torsdag aften. Og der er intet nyt vedrørende skyderiet, siger vagtchefen hos Københavns Vestegns politi.

Værebroparken har i længere tid været plaget af skyderier og overfald. Området huser banden Værebros Hårde Kerne (VHK), der ligger i åben konflikt med banden Loyal To Familia (LTF).

LTF er en forholdsvis ny bande med op mod 60 faste medlemmer hovedsageligt fra Blågårds Plads og Tingbjerg i København, men også i Skovlunde og Kokkedal i Nordsjælland.

Comments