Venter opp mot 800 Hells Angels-medlemmer til Domkirken

HA-BEGRAVELSE: Hells Angels-talsmann Rune Olsgaard besøker Oslo domkirke før storinnrykket for begravelsen fredag.
HA-BEGRAVELSE: Hells Angels-talsmann Rune Olsgaard besøker Oslo domkirke før storinnrykket for begravelsen fredag
 
 
 
 
 
Hells Angels-medlemmer fra hele verden kommer til Oslo for å hedre kameraten som var fullverdig HA-medlem. I forkant skal det holdes likskue i klubbhuset på Alnabru.

Fredag skal det være en uvanlig begravelse i Oslo Domkirke. Hundrevis av medlemmer fra motorsykkelklubben Hells Angels skal delta i begravelsen til en av klubbens respekterte medlemmer. Den avdøde 35-åringen hadde vært fullverdig medlem i ti år.
– Da skal vi ha en begravelse for et av våre klubbmedlemmer som døde i en tragisk ulykke. Vi får besøk av Hells Angels-medlemmer fra hele verden som kommer hit for å vise ham den siste respekt og følge ham til graven, sier Hells Angels-talsmann Rune «Supern »Olsgaard til TV 2.
– Folk er folk
For de fleste blir domkirken forbundet med kongelige bryllup og store offentlige begravelser.
Det er andre gang den nyansatte domprosten Anne-May Grasaas har sagt ja til begravelse i domkirken. Den siste tiden har både krigshelt Gunnar «Kjakan» Sønsteby og Høyre-politikeren Inge Lønning blitt stedt til hvile fra domkirken midt i Oslo sentrum. GA GRØNT LYS: Det er andre gang domprost Anne-May Grasaas har tillatt begravelser i Oslo domkirke etter at hun tok over ansvaret.GA GRØNT LYS: Det er andre gang domprost Anne-May Grasaas har tillatt begravelser i Oslo domkirke etter at hun tok over ansvaret. Foto: TV 2
– Det var en avgjørelse som vi brukte litt tid på, men som vi falt veldig til ro med den avgjørelsen vi tok sammen, sier Grasaas til TV 2.
Domkirken er en åpen kirke for hele befolkningen. Også for Hells Angels-medlemmer.
– Det har kanskje av og vært en del folk som har vært spesielt kjent og sånn, men det er ikke noen regel som sier at det må være sånn, sier domprosten.
Hells Angels-medlemmer fra hele verden kommer til Oslo for å være med på klubbkameratens siste reise. HEDRER KAMERAT: Hells Angels-talsmann Rune Olsgaard og opp mot 800 andre HA-medlemmer skal delta i begravelsen i Oslo domkirke.HEDRER KAMERAT: Hells Angels-talsmann Rune Olsgaard og opp mot 800 andre HA-medlemmer skal delta i begravelsen i Oslo domkirke. Foto: TV 2
– Folk er folk og en begravelse er en begravelse, sier talsmann for Hells Angels Rune Olsgaard.

Holder likskue på klubbhuset
Fra torsdag til fredag skal det holdes likskue for den 35 år gamle småbarnsfaren som omkom etter et vådeskudd. Likskuet holdes i motorsykkelklubbens lokaler på Alnabru i Oslo.
Før begravelsen skal rundt 250 motorsykler kjøre i kortesje fra klubbhuset til Oslo Domkirke.
Etter seremonien i kirken følger kortesjen båren til Østre Aker gravlund hvor 35-åringen skal gravlegges.
Hells Angels er kjent for å ha medlemmer med kriminelt rulleblad, men domprosten setter ikke inn ekstra sikkerhetstiltak før seremonien.
– Det skal være en vanlig kristen gravferd med vanlig liturgi og salmer. Altså en helt vanlig gudstjeneste, sier hun til TV 2.
Se reportasje:

Politiet følger med
HA-talsmann Rune Olsgaard vil ikke benekte at noen av de som deltar kan ha kriminelt rulleblad, men avviser at det i så fall er noe problem.
– Jeg tror ikke det er veldig mange som kommer hit med et kriminelt rulleblad.
– Du mener det er feil?
– Ja.
– Folk har ikke noe å frykte at det kommer mange motorsyklister til Oslo. Vi er her for å vise respekt i en begravelse, understreker Rune Olsgaard fra Hells Angels.
Politiet vil følge med på hva som skjer rundt begravelsen. FØLGER MED: Leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, sier at de vil følge med på hva som skjer i forbindelse med begravelsen.FØLGER MED: Leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, sier at de vil følge med på hva som skjer i forbindelse med begravelsen. Foto: TV 2
– Det er en begravelse, men jeg har ikke dermed sagt at vi ikke tar forholdsregler, sier sjef for Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, Einar Aas.

Comments