Bedemanden skulle skydes af Jønkes chauffør

 

Lars Jensen var udset til at skulle likvideres af en ung HA-hang around,

der også har fungeret som Jønkes chauffør.

Lars Jensen skulle likvideres i sit eget soveværelse, mens familien sov.

Den tidligere Hells Angels-rocker og bedemand - 41-årige Lars Jensen fra Nordborg på Als - var i november sidste år kun få dage fra at blive brutalt likvideret af en ung HA-rocker, der angiveligt handlede efter ordre fra topfolk i Hells Angels.

BT kan i dag afsløre, at politiet i Syd- og Sønderjylland - i samarbejde med andre politikredse og Politiets Efterretningstjeneste - gennem mere end fem måneder i dybeste hemmelighed har efterforsket det planlagte drab på Lars Jensen. Drabet skulle være sket i dagene 20.-22. november 2012, men blev i sidste øjeblik forhindret, da den 22-årige, der var udvalgt til at udføre drabet, gik under jorden, fordi han ikke ville udføre ordren fra topfigurer i rockerklubben.


Ifølge BTs kilder med stor indsigt i sagen skulle Lars Jensen være likvideret i soveværelset, mens han og familien sov. Det var bl.a. måden, hvorpå likvideringen skulle foregå, der fik prøvemedlemmet til at få kolde fødder. Metoden med at likvidere i soveværelset skyldes, at Hells Angels ønskede at sende et signal til andre kriminelle grupperinger om, at klubben har styr på egne rækker samt at advare andre om, at det er livsfarligt at ytre sig negativt i offentligheden om Hells Angels.

Drabet på Lars Jensen skulle være foregået, mens forhandlinger om at dele Danmark i kriminelle territorier foregik mellem Hells Angels og Bandidos tilbage i november.

Udeblev fra møde
BT erfarer fra miljøet, at prøvemedlemmet den 24. november 2012 - efter drabet skulle have været gennemført - skulle mødes med én af de bagmænd, der havde udstedt drabsordren. Mødet skulle finde sted ved Transportcentret, der ligger ved motorvej E45 udenfor Vejle. Planen var, at bagmændene bag ordren skulle have hørt om drabet i medierne inden den 24.november, og da den 22-årige ikke mødte op, var topfolkene i rockerklubben klar over, at der var noget rivende galt. De satte himmel og jord i bevægelse for at finde ud af, hvad der var sket. Bl.a. fik de en advokat til at ringe rundt til arresthuse og hospitaler for at høre, om den 22-årige var blevet anholdt eller kommet til skade. Men den 22-årige var væk, og i dag aner rockerne ikke, hvor deres tidligere ‘bror’ er.

Men faktum er, at den 22-årig efterlod alt, hvad han ejede, lukkede sin Facebook-profil og sit mobilnummer.

Lars Jensen selv er ikke i tvivl om, at Hells Angels ønskede at gøre det af med ham.
- Jeg har længe været en hadet person i Hells Angels, fordi jeg ikke vil lade mig true til tavshed af dem. Hvis man slår mig ihjel, er det den direkte vej til ’vesten’ og ’filthy few’-mærket (mærke på vesten, når man slår ihjel for klubben, red). Nu er den mand væk, der skulle have gjort det her, men HA’erne korrumperer jo bare andre unges sind til at gøre det på et senere tidspunkt, siger Lars Jensen til BT.

Nøje planlagt
Planerne om likvideringen af Lars Jensen var så fremskredne, at personer i Hells Angels havde fremskaffet flugtbiler, gerningsvåben og skjulested for gerningsmanden. Derudover, fortæller kilder i miljøet, har man i Hells Angels sat navn på to andre rockeraspiranter, der skal udføre drabet, hvis den 22-årige mislykkedes med sit forehavende.

Truslen mod Lars Jensen og hans familie var så konkret, at politiet, da det blev klar over truslen, iværksatte en massiv overvågning af Lars Jensen og hans familie. Overvågningen af familien er fortsat gennem hele 2013.

Fakta: Forbyd HA

Sidst i november 2012 stod Lars Jensen frem på et pressemøde og forklarede, at han, som følge af det mislykkede drabsforsøg, ville stifte foreningen ’Forbyd HA’.

Idéen var, at Hells Angels som forening skulle forbydes, fordi den, efter Lars Jensens mening, virker ved vold. Lars Jensen mener ikke, at Rigsadvokatens argumenter om, at det strider mod grundloven, holder.

Der blev lavet en hjemmeside og en T-shirt med HAs logo. Fordi Lars Jensen bruger HAs logo på sine T-shirts, har rockerklubben lagt sag an mod ham for misbrug af officielt varemærke.

Den sag kommer formentlig for Sø- og Handelsretten i juni. Lars Jensen oplyser desuden, at han ikke har råd til at hyre en advokat i forbindelse med sagen og sætter sin lid til, at der er nogle, der vil hjælpe med at samle penge ind til en advokat.
Den unge rocker var, inden han kort før drabet forsvandt, tæt på Hells Angels’ aldrende rockerveteran, Jørn ‘Jønke’ Nielsen. Kilder i miljøet fortæller bl.a., at den unge ’hang around’ i en lang periode har fungeret som chauffør for ‘Jønke’, når denne skulle rundt i landet. Bl.a. kørte den 22-årige ’hang around’ Jørn ‘Jønke’ Nielsen rundt til møder med Bandidos i efteråret 2012.

Kilder beskriver ligeledes, at den 22-årige tidligere rockeraspirant, som BT kender identiteten på, gennem længere tid blev som en protegé for ’Jønke’, og det blev betragtet som et far-søn-agtigt forhold.

Sagen har haft højeste prioritet for politiet i Syd- og Sønderjylland, og der har været afsat betydelige ressourcer i bestræbelserne på at finde beviser mod de topfolk i Hells Angels, der mistænkes for at have givet drabsordren.

Efterforskningen koncentrerer sig om at finde beviser mod de personer, der gav ordre til likvideringen af Lars Jensen.

Ifølge BTs oplysninger har det primært drejet sig om at finde beviser mod to navngivne Hells Angels-rockere fra Jylland, der befinder sig i toppen af hierarkiet i rockerklubben, og som skal have givet drabsordren. Det er uklart, hvorvidt politiet er i stand til at finde beviser, der er stærke nok til at indlede en retssag mod de to i HA-toppen.

Tidligere sag skræmmer
Den store rockersag fra København, hvor den tidligere HA-rocker Brian Sandberg og andre ledende Hells Angels-rockere i Østre Landsret endte med at blive frikendt for bl.a. at have beordret flere drab, har ’skræmt’ politiet, der ikke ønsker at rejse en sag, man risikerer at tabe, af frygt for, at rockere kan gå triumferende fra en retssag som vindere.

Årsagen til likvideringen er, at Lars Jensen gennem længere tid havde været til stor irritation for Hells Angels.

41-årige Lars Jensen har selv en fortid i Hells Angels. Mens han afsonede en dom for dødsvold, for i 1993 at have skudt sin egen far med et jagtgevær, begyndte han at flirte med Hells Angels. Som prøvemedlem i mere end fem år var Lars Jensen berygtet som en afstumpet voldsmand, og han var mange gange til stor irritation for klubben, fordi han var ukontrollerbar. Derfor besluttede Hells Angels også for nogle år siden at smide Lars Jensen ud af rockerklubben, fordi han skabte for mange problemer, og han har siden lagt den kriminelle løbebane på hylden og er begyndt som bedemand i Sønderborg.


Hans gentagne ytringer til foredrag og i pressen om Hells Angels er blevet for meget for mange topfolk i rockerklubben, der ønsker at lukke munden på Lars Jensen.

Derudover fortæller kilder, at HA desuden er blevet rasende over, at Lars Jensen fejlagtigt bliver ved med at turnere rundt med historien om, at et overfald i 2003, hvor han blev skudt i benene og banket sønder og sammen med bl.a. baseballkøller, var beordret af folk fra HA. I stedet var det andre i det kriminelle miljø i Esbjerg, der så Lars Jensens faldne status i HA som en billet til at inddrive gammel gæld.

Læs også:

Comments