Eks-rocker efter mislykket drabsforsøg: Politiet vil ikke hjælpe mig

Lars Jensen får i fremtiden ingen hjælp fra politiet, selvom han skulle være likvideret.
Selvom tidligere bedemand og HA-rocker, 41-årige Lars Jensen fra Nordborg på Als, i november 2012 skulle have været likvideret i sit soveværelse, mens hans kone lå ved siden af, nægter Syd- og Sønderjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) at yde Lars Jensen og hans familie væsentlig beskyttelse i fremtiden.


Syd- og Sønderjyllands Politi meddelte ellers i går til DR, at man vurderede Lars Jensen truet i november, og derfor beskyttede ham.
- Jeg kan sige så meget, at i november sidste år vurderede vi, at der var en trussel mod Lars Jensen, og så iværksatte vi nogle sikkerhedsmæssige tiltag for at beskytte ham, lød det i går fra Kaj Nielsen, politiinspektør fra Syd- og Sønderjyllands politi.
Men BT kan i dag dokumentere, at politiet netop har meddelt, at bedemanden i fremtiden ikke vil blive ydet beskyttelse, ligesom politiet i et brev til Lars Jensen skriver, at man ikke finder bevis for, at Lars Jensen overhovedet var truet i november.
- Syd- og Sønderjyllands Politi og PET orienterede dem samtidig om, at den overhængende trussel, som politiet indledningsvist iværksatte beskyttelsesmæssige tiltag ud fra, ikke efterfølgende har kunnet bekræftes eller bestyrkes ud fra efterforskning eller efterretninger i øvrigt, står der bl.a. i brevet, som BT er i besiddelse af.
Brevet er afsendt af stabchef Lene Volke Roesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, efter Lars Jensen har klaget over politiets afgørelse om ikke at ville beskytte ham i fremtiden.

Beskeden om ikke at ville beskytte Lars Jensen kom frem på et møde 11. april på politistationen i Padborg mellem en repræsentant fra PET, der kaldte sig René, og vicepolitiinpektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Her fik Lars Jensen og hans kone, Marianne, at vide, at politiet ikke ønskede at beskytte familien, og at afgørelsen stod ikke til diskussion.

Bedemanden skulle skydes af Jønkes chauffør

BT fortalte i går, at Lars Jensen skulle have været likvideret i sit soveværelse, mens konen Iå ved siden af og sov. Men det blev forhindret, da den person, der, der var beordret til at udføre drabet, og som fungerede som chauffør for den aldrende rockerveteran Jørn 'Jønke' Nielsen, pludselig forsvandt. I følge BTs oplysninger har Hells Angels sat navne på to andre rockeraspiranter, der skal udføre opgaven, hvis den første sprang fra.


Lars Jensen er chokeret over politiets udmeldinger.
- Politiet begyndte, kort efter at de har fortalt mig om truslen, med at fortælle mig lidt om, hvordan drabet skulle være foregået. Hvis jeg ikke har været truet, hvordan kan de så fortælle, hvordan det skulle være foregået. Og hvorfor skulle jeg pludselig ikke længere være truet, siger Lars Jensen og fortsætter.
- Når politiet så i går udtaler til DR, at de alligevel mener, at jeg var truet i november, fatter jeg ikke, hvorfor de skriver det modsatte til mig i brevet. Det virker helt ærligt som om, at politiet ikke har styr på det, siger Lars Jensen til BT.

Politiets påstand i brevet om, at det aldrig har kunnet finde beviser for, at han skulle være slået ihjel, står i skærende kontrast til, hvad kilder i Syd- og Sønderjyllands Politi adskillige gange har forklaret over for BT. Her har politiet fortalt at man i miljøet har fået bekræftet, hvad der skulle være foregået i november 2012, hvem der skulle udføre det, og hvem der beordrede drabet, men at det ikke er ensbetydende med, at det kan holde i en eventuel retssag.

Lars Jensen forstår ikke, hvorfor politiet ikke ønsker at beskytte familien i fremtiden. Han forklarer, at han og konen tre gange har været til møde med specialister fra PET. Her har de været gennem forskellige personlighedstest, samtaler med en psykolog, ligesom Lars Jensen er blevet stillet spørgsmål om, hvilket land familien kunne forestille sig at bo i fremtiden.
- Hvorfor sætter det alt det i gang, hvis det ingen efterretninger har om, at jeg har været truet og vil være det i fremtiden. Jeg har gennem hele processen haft det klare indtryk, at det bare var et spørgsmål om, hvor i udlandet vi skulle flytte hen, og ikke om vi skulle flytte, siger Lars Jensen,
Hvorfor flytter I ikke bare selv til udlandet?
- Fordi vi ingen penge har. Sagen har gjort, at vi har været nødt til at sælge vores bedemandsforretning, fordi jeg ikke vil udsætte mine kunder for fare, når jeg var truet.

Det har kostet os ni-ti millioner, og det betyder også, at vi bliver nødt til at sælge huset. Mit største ønske er bare at leve i fred med min familie, siger Lars Jensen, der er overbevist om, at Hells Angels stadig vil ham til livs.
- Jeg har længe været en hadet person i Hells Angels, fordi jeg ikke vil lade mig true til tavshed af dem. Hvis man slår mig ihjel, er det den direkte vej til ’filthy few’-mærket (mærke på vesten, når man slår ihjel for klubben, red). Nu er den mand væk, der skulle have gjort det her, men HAerne korrumperer jo bare andre unges sind til at gøre det på et senere tidspunkt, siger Lars Jensen.

Læs også:

Comments