Frykter mc-klubb i boligstrøk

Compadres mc knyttes nært opptil den kriminelle mc-klubben Bandidos og sees på som en rekrutteringsmaskin til Bandidos-systemet.
Compadres mc er en uttalt enprosentklubb, og har flere lokallag i Norge.

«COMPADRES PLACE»
Etter det TA erfarer leier medlemmer av klubben den gamle murboligen og det er ikke mange ukene siden tunge motorsykler rullet inn i Industrigata for første gang.
På nettsamfunnet Facebook, har det lille huset blitt døpt huset «Compadres Place»
Fra utsiden ser lokalene anonyme ut, men veggene inne levner liten tvil om klubbtilknytning.

Klubben teller etter det TA erfarer mellom sju og ti medlemmer i Grenland. Flere av medlemmene er tidligere blant annet dømt for brudd på narkotikalovgivningen.

STARTEN PÅ ET KLUBBHUS?
Etter det TA erfarer har politiet fulgt aktiviteten i huset tett de siste ukene.
– Vårt inntrykk er at dette huset fungerer som et samlingspunkt de benytter seg av ofte. Helheten i informasjonen vi har, gjør at vi er åpne for at dette kan være starten på et klubbhus for Compadres, sier leder av seksjon for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, politiførstebetjent Skule Worpvik.
Politiet følger nå nøye med hvordan eiendommen blir brukt av mc-klubben.
– Det vil aldri være gunstig for et nabolag at slike ting etablerer seg, sier han videre.
TA har skrevet om de lokale medlemmene av Compadres mc flere ganger tidligere. Sist gang var i 2010 da flere av dem gikk ut av Shaman mc i Porsgrunn for å bli medlemmer i Compadres mc som har hovedsete i Drammen.

PÅ SØKEN
– Etter det vi vet har denne klubben vært på leiting etter et lokale lenge, og vi ser nå at de oppholde seg i Industrigata sier Worpvik videre.
Det er viktig for denne typen mc-klubber å ha et klubbhus. Fra tidligere har for eksempel Hells Angels etablert seg i et boligområde i Langangen.
– Hells Angels var mye mer nøytrale da de etablerte seg i Langangen enn disse har vært, forteller Worpvik.

Politiet håper i det lengste å unngå et etablert klubbhus for Compadres.
– Vi ønsker ikke en etablering av noen av disse enprosentklubbene, Compadres mc strekker seg helt klart mot Bandidos og de levereglene og holdningene de har, sier han.
TA har over tid gjort flere henvendelser til sentrale personer i Compadres mc, men disse har ikke svart på våre henvendelser.

  • COMPADRES: Mc-klubben Compadres sees på som en meget lojal støtteklubb til Bandidos. Klubben har flere lokallag i Norge.
  • BANDIDOS: Bandidos er en motorsykkelklubb med global utbredelse. Klubben ble stiftet i 1966 av Don Chambers i Texas. Foreningens slagord er: «Vi er de som foreldrene dine advarte deg mot.» Emblemet deres består av en tykkfallen tegneseriefigur med sombrero på hodet, hvitt skjegg, en machete i venstre hånd, og en pistol i høyre hånd.
  • SJU LOKALAVDELINGER: I Norge har Bandidos lokalavdelinger i Eidsvoll, Fredrikstad, Oslo, Jessheim, Stavanger, Drammen, Sarpsborg, Trondheim, Rognan og Kristiansand.
  • EN PROSENT: Medlemmer av mc-klubben Bandidos og Compadres omtaler seg som den ene prosenten som har vist samfunnet ryggen. Livsstilen er nedfelt i følgende ed: « En en-prosenter er en av hundre som har vendt samfunnet ryggen, og politikernes enveislover ryggen. Vi vil ikke være som deg, vi vil ikke se ut som deg. Hold deg unna.»

Comments