- Hells Angels er bedre naboer enn denne!

...
MYE BRÅK: Ishavskatedralen skremmer opp ungene 
 
Pinsen er en høytid som for kirka representerer liv, kjærlighet og fred. Men det ble for mye liv og for lite fred for et nabolag i Tromsdalen da pinseaften ble ringt inn av Ishavskatedralen i en hel time.
- Vi har Hells Angels, Tromsøbrua og anleggsarbeid som naboer, men det er kirkeklokkene som bråker mest, forteller småbarnsmor Hanna Lena Nilsen til Nordlys.
Støyet holder hennes seks måneder gamle sønn våken.
- Det var helt sinnssyk høyt. Det høres ut som om klokken er inne i stua vår, fortsetter hun.
Normal prosedyre
Sokneprest i kirka, May Line Angell, opplyser at dette er normal prosedyre.
- Alle kirkene i landet ringer inn høytiden på pinseaften, julaften og påskeaften. Dette er en gammel tradisjon og gjøres med en time kontinuerlig ringing mellom klokken 17 og 18, opplyser soknepresten.
Hun tror imidlertid at det kan oppleves som høyt i Tromsdalen på grunn av kraftige kirkeklokker og et område med lite skjerming.
- For eksempel ligger kirkene i Grønnåsen og Elverhøy mer skjermet til, sier Angell til Nordlys.
- Det er mulig at folk også reagerer sterkere i pinsen siden det er en høytid som folk ikke er like bevist på som jul og påske, spekulerer hun.
- En begivenhet
Det ringes også tre runder i løpet av en time før høytidsgudtjenesten som arrangeres 1. pinsedag. 1. juledag og 1. påskedag.
- Det skal være en liten begivenhet og er ment som en påminnelse til samfunnet om at det skjer noe felles, forteller hun.
- Men det kan sikkert oppleves som noe positivt hos noen og skape irritasjon hos andre, fortsetter hun.
For de som lot seg irritere kan de la seg trøste med at neste gang det ringes i en time kontinuerlig er julaften.
 

Comments