MC-klubb må betale 700.000 kroner etter ulovlig alkoholsalg

MC-klubben Turnout i Fauske i Nordland skal gjennom en årrekke ha solgt både øl, sprit, vin og rusbrus i privat regi.

Nå har Turnout fått en bot på 100.000 kroner av statsadvokaten i Nordland.
I tillegg må klubben betale 600.000 kroner til staten. Summen tilsvarer fortjenesten av alkoholsalget i perioden mellom 2007 og 2011, skriver Saltenposten.
Politiet har over lengre tid holdt et øye med MC-klubben og etterforskningen av det ulovlige alkoholsalget har pågått i flere år.
Politiet er også bekymret for tilknytningen klubben angivelig har til Hells Angels.
NRK har vært i kontakt med MC-klubben, men de vil ikke uttale seg til media. NRK vet derfor ikke om boten er vedtatt.

– Har drevet ordinær barvirksomhet

Lensmann Petter Grønås i Fauske  (Foto: Dan-Henrik Klausen/NRK) Lensmann Petter Grønås.
Foto: Dan-Henrik Klausen/NRK
Lensmann Petter Grønås i Fauske forteller at han har hatt et våkent øye til Turnout i flere år. Han forteller at klubbens virksomhet har vært godt kjent.
– De har drevet ordinær barvirksomhet og har hatt nærmest åpent hus hvor de har solgt alkohol til gjestene uten nødvendig bevilgninger, sier han til NRK.no.
Politiet har samlet en rekke bevis mot klubben.
– I flere ulike aksjoner har vi gjort betydelige beslag som er med på å dokumentere salget. I tillegg har vi gått gjennom regnskapet og gjort flere avhør av de involverte.

– Dialogen har blitt dårligere

Grønås har tidvis hatt god dialog med klubben, men etter hvert som politiet har gått til flere aksjoner har dialogen blitt gradvis dårligere. Han mener denne saken er alvorlig.
– Når beløp er så stort som dette, er det åpenbart at det er alvorlig. Det er tydelig at påtalemyndigheten vil vise at samfunnet ikke tolerere en slik virksomhet.
(artikkelen fortsetter under)
Se hele intervjuet med lensmann Petter Grønås

Slo jernring rundt lokalene

Turnout ble for alvor kjent da klubben feiret sitt 20-årsjubileum sommeren 2011.
I den forbindelse slo politiet jernring rundt lokalene på Finneid.
Under jubileumsfesten til Turnout, som hadde flere hundre deltagere, registrerte politiet, foruten Hells Angels-medlemmer, 11 klubber som sympatiserer med den kriminelt belastede MC-klubben.
I tillegg var en rekke lokale ungdom i alderen 18 til 25 år invitert.
(artikkelen fortsetter under)
Det var flere ungdommer mellom 18 og25 år til stede da Turnout feiret 20-årsjubiluem. Storparten av ungdommen var jenter.

– 9 av 12 straffedømt

At politiet følger Turnout tett er ikke tilfeldig. 9 av de 12 medlemmene i klubben er tidligere straffedømt, hevder politiet.
I ukene før 20-årsjubileet ble det funnet og beslaglagt våpen hos to av medlemmene i klubben, mens tre av medlemmene er siktet for brudd på narkotikalovgivningen, en av dem for å ha oppbevart 225 gram hasj.
I tillegg skal Turnout har bedrevet ulovlig alkoholservering og krevd inngangspenger til tross for at det ikke var søkt om tillatelse.

Gikk til storaksjon

Noen måneder etter festen gikk politiet til storaksjon mot lokalene på Finneid.
Totalt 13 personer ble pågrepet og amfetamin, ulovlige våpen og store mengder alkohol var blant beslagene som ble gjort i politiet aksjon.
I etterkant av aksjonen ble enkelte medlemmer dømt i tingretten for flere forhold.
(artikkelen fortsetter under)
I september 2011 gikk politiet til aksjon mot lokalene til Turnout på Finneid utenfor Fauske sentrum.

Pågrep Turnout-medlem

Høsten 2012 ble tre personer pågrepet av politiet på Fauske. En av de pågrepne var medlem av Turnout.
Som en følge av disse pågripelsene og den ene personens tilknytning til Turnout, ble klubbhuset til MC-klubben ransaket. I klubblokalet ble det pågrepet en person med tilknytning til Turnout MC.
Denne personen som tidligere har vært medlem av Turnout MC overnattet i klubblokalene.
Han var i besittelse av mindre mengder narkotika og erkjente i avhør både kjøp, oppbevaring og bruk av narkotika.
I tillegg til de tre pågripelsene gjorde politiet også beslag av store mengder alkohol (35 flasker sprit, 12 kasser øl og 18 l vin) inne i Turnouts klubblokaler.

Fakta om politiets aksjon mot mc-klubben Turnout

  • Gjennom sommeren og høsten 2011 holdt Salten politidistrikt et nært oppsyn med Mc-klubben Turnout på Fauske.
  • I forbindelse med klubbens sommerfest i juli ble det beslaglagt store mengder alkohol (klubben er under etterforskning for brudd på skjenkelovgivningen), i tillegg til at klubbens nære bånd med den kriminelle mc-klubben Hells Angels ble avslørt for lokalsamfunnet.
  • I september 2011 tok politiet nok en gang affære mot det belastedet miljøet i og rundt Mc-klubben Turnout. Resultatet da ble 5 personer i varetektsfengsel og sju beslaglagte førerkort i tillegg til en rekke beslag av blant annet amfetamin og cannabis.

 

Comments