Politiet fulgte med på Outlaws-fest


NRK Østfold fikk lørdag kveld flere tips om store politistyrker på Greåker i Sarpsborg.
Ifølge operasjonsleder i Østfold politidistrikt Bjørge Haugen var politiet på stedet for å følge med på et arrangement.
– Det er et arrangement for motorsykkelklubben Outlaws. Politiet er på stedet for å ha oversikt. Det er vel ingen hemmelighet at vi ønsker å ha kontroll på dette, sier han til NRK.
Outlaws er en såkalt 1%-klubb og anses av Kripos som en kriminell motorsykkelklubb, med avdelinger i blant annet Sarpsborg, Fredrikstad og Oslo.

Kontrollerte også Bandidos-fest

Politiet har de senere årene hatt stort fokus på slike motorsykkelklubber, men ifølge Haugen skal det ikke ha vært noen problemer knyttet til arrangementet på Greåker.
– Det har vært veldig stille og rolig, sier han.
Da NRK ankom stedet var 20-25 medlemmer av motorsykkelklubben samlet for en grillfest i en hage. Ingen av dem ville kommentere verken festen eller politiets kontroll.
Politiet kontrollerte og tok bilde av alle som skulle inn.
– Alle som skal inn blir sjekket, forteller politiets innsatsleder. Det er tidligere klager fra naboer som er grunnen til at vi har denne kontrollen her i kveld, legger han til.
I starten av mai arrangerte motorsykkelklubben Bandidos en fest i sine klubblokaler på Nabbetorp i Fredrikstad. Også den gang møtte politiet mannsterke opp for å følge med.
Alle deltakerne til festen i Fredrikstad måtte innom politiets kontroll på Østsiden før de kunne fortsette til klubblokalene.

Outlaws-fest i Sarpsborg (Foto: Sebastian Nordli/NRK) Alle som skulle inn ble kontrollert og tatt bilde av.
 

Comments