Småbarnsmor: -Kirkeklokkene er verre enn Hells Angels

(Nordlys) Pinsen er en høytid som for kirka representerer liv, kjærlighet og fred. Men det ble for mye liv og for lite fred for et nabolag i Tromsdalen da pinseaften ble ringt inn av Ishavskatedralen i en hel time.
- Vi har Hells Angels, Tromsøbrua og anleggsarbeid som naboer, men det er kirkeklokkene som bråker mest, forteller småbarnsmor Hanna Lena Nilsen til Nordlys.

Normal prosedyre
Sokneprest i kirka, May Line Angell, opplyser at dette er normal prosedyre.
- Alle kirkene i landet ringer inn høytiden på pinseaften, julaften og påskeaften. Dette er en gammel tradisjon og gjøres med en time kontinuerlig ringing mellom klokken 17 og 18, opplyser soknepresten.
Hun tror imidlertid at det kan oppleves som høyt i Tromsdalen på grunn av kraftige kirkeklokker og et område med lite skjerming.
- For eksempel ligger kirkene i Grønnåsen og Elverhøy mer skjermet til, sier Angell.
- Det er mulig at folk også reagerer sterkere i pinsen siden det er en høytid som folk ikke er like bevist på som jul og påske, spekulerer hun.


- En begivenhet
Det ringes også tre runder i løpet av en time før høytidsgudstjenesten som arrangeres 1. pinsedag. 1. juledag og 1. påskedag.
- Det skal være en liten begivenhet og er ment som en påminnelse til samfunnet om at det skjer noe felles, forteller hun.
- Men det kan sikkert oppleves som noe positivt hos noen og skape irritasjon hos andre, fortsetter hun.
De som lot seg irritere kan de trøste seg med at det er mer enn et halvt år til neste gang det ringes kontinuerlig i en time.

Comments