Dræbt for hash - i dag begynder retssagen

  •  
    En 35-årig mand med tæt tilknytning til hash-miljøet ved Jægersborggade, Nørrebro, København, tager i dag plads på anklagebænken, hvor han ved Retten på Frederiksberg er tiltalt for drabet på pusheren Andreas Dybdahl.
    Ifølge kilder med indsigt i miljøet var motivet til drabet simpelt røveri af et større parti hash. Andreas Dybdahl, hvis kundekreds i følge Ekstra Bladets oplysninger var bredt funderet i blandt andet det Københavnske jet-set og, hvis navn også blev nævnt i Rigmor Zobels kokain-retssag, blev likvideret på klos hold 6. marts i fjor i entreen til sin lejlighed på Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter.

    Læs her: Se også: Rockerhåndlanger tiltalt: Skød kendispusher på klos hold

    Drabet skete omkring klokken 06.30, hvor Dybdahl tilsyneladende intetanende selv åbnede døren for morderen.

    Mistænkt for indsmugling af hash
    I anklageskriftet beskrives det, hvordan Dybdahl sammen med drabstiltalte og yderligere en navngivet tredjepart stod bag indsmuglingen af ikke under 25 kilo hash, der blandt andet blev leveret videre til ukendte personer i Køge-området.

    Indsmuglingen var sket i perioden fra begyndelsen af februar og frem til tidspunktet for drabet.

    Læs her: Se også: Dræbt pusher havde stor gæld

    Samtidig er den drabstiltalte 35-årige også på anklagebænken for i en periode på to måneder op til drabet løbende at have leveret kokain-leverancer til Dybdahl. Samlet set mindst 400 gram ifølge anklageskriftet.

    Hash og narkogæld
    Det har tidligere været fremme, at Dybdahl på tidspunktet for sin død havde gæld på 300.000-400.000 kr. Det kom frem under et tidligere retsmøde i forbindelse med sagens opklaring, hvor den navngivne tredjepart blev fremstillet i grundlovsforhør.

    Tredjeparten er et kendt ansigt på Amager. Han sættes ikke i forbindelse med drabet, men er udelukkende knyttet til sagen i forbindelse med indsmugling og handel med hash, har politiet tidligere forklaret.

    Læs her: Se også: Hashsigtet i drabssag kun anholdt i tre døgn

    Den drabstiltalte 35-årige - derimod - har ifølge Ekstra Bladets oplysninger tætte forbindelser til miljøet i og omkring Jægersborggade, der er kontrolleret af HA-rockere.

    Solgte kokain for drabsmistænkt
    Og som det ser ud, har Dybdahl tilsyneladende videresolgt kokain, han modtog fra den drabstiltalte, mens Dybdahl til gengæld leverede større hashpartier den anden vej.
    Alt i alt et speget billede, hvor narkogæld ikke var motivet til drabet.

    Læs her: Koldblodig morder efterlod sig få spor

    Ifølge Ekstra Bladets oplysninger kan sagen nemt handle om mere narko eller hash, end der er nævnt i anklageskriftet.

    Dræbt for stort hashparti
    Ifølge kilderne har Dybdahl formentlig ikke stået i økonomisk gæld til kredsen omkring drabssigtede. Tværtimod har omtalte kreds skyldt Dybdahl et større beløb for det store kvantum hash. Og i stedet for at afregne pengene blev Dybdahl likvideret.
    Samtidig erfarer Ekstra Bladet, at Dybdahl tilsyneladende også var begyndt at sprede sit forretningsmønster til også at handle med andre større spillere på hash- og narkomarkedet. Noget, der ikke faldt i god jord hos hans hidtidige forretningspartnere.

    Comments