Hells Angels-leder narkodømt

MC-LEDER MÅ I FENGSEL: Det vil gå mange år før Ove Jørgensen Høyland, leder av motorsykkelkubben Hells Angels i Norge, kan fyre opp sykkelen igjen.
MC-LEDER MÅ I FENGSEL: Det vil gå mange år før Ove Jørgensen Høyland,
leder av motorsykkelkubben Hells Angels i Norge, kan fyre opp sykkelen igjen.

Lederen for Hells Angels i Norge, Ove Jørgensen Høyland, er dømt til ni års fengsel for ha stått bak et omfattende narkotikanettverk.

Høyland vil anke dommen på stedet, får NTB opplyst.
Ifølge NRK er også de øvrige sju tiltalte i saken dømt for narkotikakriminalitet.
De ble kjent skyldig i tiltalene og fikk dommer fra to år og to måneder opptil ti år og seks måneder for å ha organisert en rekke forsendelser av hasj og amfetamin fra Oslo til ulike steder i Nord-Norge.

Anker
- Høyland er skuffet over at han ikke blir trodd på det han hele tiden har sagt; at han stiller seg uforstående til anklagene. Han kjenner seg ikke igjen i anklagene, og i retten ble det ikke lagt fram bevis for Høylands deltakelse. Han er dømt for en indisierekke, sier HA-lederens forsvarer Espen H. Johansen til NTB.

Verken Høyland eller forsvareren har rukket å gå gjennom dommen fra Nord-Troms tingrett, men forsvareren gjør det klart at dommen blir anket på stedet.

De åtte har ulik tilknytning til Hells Angels og var tiltalt for å ha deltatt i en organisert kriminell gruppe.

Det var knyttet stor spenning til om Høyland ville bli dømt, da det var få direkte bevis mot ham.

 
Sentral rolle
I den 69 sider lange dommen fra Nord-Troms tingrett, er retten overbevist om at Høyland hadde rollen som bakmann og at narkotikaomsetning har vært en viktig finansieringskilde for Hells Angels.
«Retten legger til grunn at de tiltalte har samhandlet i en gruppe som har hatt en organisatorisk/hierarkisk struktur, med over- og underordningsforhold, der de tiltalte har hatt ulike roller. Retten har i den forbindelse lagt til grunn at gruppens tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels har spilt en sentral rolle ved organiseringen og gjennomføringen av narkotikaleveransene», heter det i dommen.
Under rettssaken ble det dokumentert et omfattende overvåkingsmateriale fra etterforskningen som omfatter mer enn 700 timer avlytting, 35.000 telefonsamtaler og 24.000 SMS-er.

* Åtte menn med ulik tilknytning til Hells Angels er i Nord-Troms tingrett dømt til mellom to og ti år fengsel.
*Slik falt dommen fort de åtte:
*HA-leder Ove Jørgensen Høyland (50) er dømt til ni års fengsel for å ha organisert frakt av 12,7 kilo amfetamin og 22 kilo hasj fra Oslo til Nord-Norge.
*Hells Angels-medlem (41) fra Bardufoss. Dømt til fengsel i sju år og fire måneder. Utpekt som sentralt bindeledd i narkotikanettverket.
* Hells Angels-medlem (49) fra Oslo. Dømt til ti år og seks måneders fengsel. Straffen er høyere enn for HA-lederen fordi 49-åringen har en usonet resttid fra en tidligere narkotikadom.
* Harstad-mann (34), medlem av den HA-vennlige MC-klubben Warriors dømt til åtte år og seks måneder fengsel. Han hadde kontakt med alle ledd i nettverket.
* Mann (47) fra Moss uten formell tilknytning til Hells Angels dømt til seks år og åtte måneders fengsel for kurervirksomhet i nettverket. Frifunnet for anklagen om å være del av kriminelt forbund (mafiaparagrafen).
* Mann (40) fra Larkollen uten formell tilknytning til Hells Angels dømt til fire år og ni måneders fengsel for kurervirksomhet.
* Tromsø-mann (24) Prøvemedlem (prospect) i Hells Angels dømt til tre års fengsel for mottak og distribusjon av hasj og amfetamin.
* Bardufoss-mann (38) uten formell HA-tilknytning dømt til to år og to måneder fengsel for mottak og distribusjon av hasj og amfetamin. (©NTB)

 

Comments