Hells Angels-man hotade polis med hembesök


Framför allt handlar om en händelse som ska ha inträffat den 26 maj då den 27-årige mannen som är medlem i Hells Angels supportergrupp Red and white crew, greps av polisen utanför nöjesstället Bar bistro och brygga. Detta efter att vakter hade hittat en blodig person på en av toaletterna och den 27-årige mannen pekats ut som gärningsman.

Enligt åtalet ska han då ha hotat poliserna med att det skulle bli ett hembesök med ett kilo sprängämne. I arresten ska han också ha kallat en annan polis för negerjävel.

Efter händelsen försökte åklagaren att få mannen häktad för brotten men tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att frihetsberöva 27-åringen.I stämningsansökan som har lämnats in till domstolen åtalas mannen för misshandel, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och förolämpning.

Han åtalas också för två fall av olovlig körning. Vid händelsen som inträffade den 22 februari 2013 ska han också ha hotat en polis med att det skulle bli hembesök om denne rapporterade honom.

Den 27-årige mannen förnekar misshandel, brott mot knivlagen och olovlig körning.

Comments