Ingen Hells Angels-fest


I tre dager har politiet fulgt med utenfor lokalene til Hells Angels Bergen i Hardangervegen, angivelig fordi MC-klubben skulle ha fest lørdag kveld.

Da BT var ved lokalene rundt klokken 20.30 lørdag kveld var det tre politimenn i en politibil og på en politimotorsykkel der. Noen minutter senere kjørte de igjen. Da var det ingen tegn til fest.

Politiet avbrøt aksjonen noen minutter før klokken 21 lørdag kveld, opplyser Morten Ørn, sjef ved Bergen sør politistasjon.
- Det ble ingen fest, så da har vi ikke noe der å gjøre, sier han.

Les også

Slik er det inne i MC-festningen1

Politiet har stått utenfor lokalene siden torsdag. Hells Angels planlegger nemlig å ha fest.

Kritisk til ressursbruk

Talsperson i Hells Angels, Egil Holmefjord er sterkt kritisk til ressursene politiet har brukt i helgen.
- Det er virkelig å skyte spurv med kanoner, operasjonen må koste millioner kroner. Politiet kunne sikkert løst mange ordentlige kriminalsaker med pengene de bruker på dette, sier Holmefjord.

Forsvarer ressursbruk

Morten Ørn synes aksjonen har vært en fornuftig bruk av ressurser, og at det er bra om festen ble hindret av at politiet var til stede. Han forteller at politiet har som mål å redusere såkalte en-prosent-klubber, hvor medlemmene definerer seg som den ene prosenten av befolkningen som mener samfunnets lover og regler ikke gjelder for dem.
- Festene de har styrker nettverk og relasjoner og bidrar til rekruttering. Derfor er det viktig å redusere omfang av slike fester, sier Ørn.

Les også

- Hells Angels-rival rykker inn i Bergen2

MC-klubben Outlaws skal ha fått fotfeste i Bergen. Politiet tror etableringen fører til at gammelt uvennskap blusser opp igjen.


Comments