Politiet fant flere sprengstoffdepot i Oslo

GRORUDDALEN: De var Norges verste guttebande. Et prosjekt til seks millioner skulle få dem vekk fra kriminalitet. Det lyktes med 6 av 15... For å støtte hverandre sov guttene i Furuset Bad Boys sammen i oppgangen i flere av Groruddalens blokker. Her fra Jerikoveien.
 
Siden nyttår har Oslo-politiet funnet flere depot med livsfarlige våpen og eksplosiver som var tenkt brukt i hovedstadens kriminelle gjengmiljø.

VG Nett følger

Etter det VG får opplyst, ble depotene funnet i nær tilknytning til de aktuelle gjengenes baser i Oslo. Det har ikke vært snakk om store mengder, men nok til å gjøre skade.

- Jeg kan bekrefte at vi har tatt beslag i eksplosiver i det kriminelle gjengmiljøet. Det er en trend vi misliker, sier politiinspektør Einar Aas ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

Situasjonen blant gjengene i hovedstaden beskrives som «betent», etter seks skyteepisoder som knyttes direkte til miljøet de siste 18 månedene.

Kraftig økning

Ingen av sakene er oppklart, og det er heller ingen som er pågrepet eller siktet for skytingen.

DREPT: Politiet knytter minst tre av skyteepisodene i Oslo i fjor til drapet på Young-Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed i 2010. Foto: PRIVAT
- Vi har en spent situasjon, og det har sammenheng med saker hvor vi ikke har gjennombrudd, sier politiinspektøren, og opplyser at etterforskere ved seksjonen i løpet av årets seks første måneder, har tatt beslag i 21 funksjonelle våpen.

Brorparten av disse beslagene knyttes direkte til gjengmiljøet - noe som er en kraftig økning sammenlignet med fjoråret, da seksjonen gjorde 22 våpenbeslag.

- Det pågår en løpende innsats i forebyggende øyemed for å hindre hevnaksjoner og vold, og vi har spesielt fokus på våpentilgang og omfang, sier Aas.

Kamp om narkotikamarked

Ifølge politiinspektøren, er det imidlertid ikke kun hevnaksjoner som er årsaken til den tilspissede situasjonen i den kriminelle underverdenen i Oslo. Kampen om narkotikamarkedet er også en medvirkende faktor.

I midten av mai skrev Aftenposten at politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt ville bevilge fem millioner kroner ekstra i 2013 til overvåkning og etterforskning av de ulike gjengene.

Sjøvold uttalte samtidig at bekjempelsen av miljøet vil være en hovedstrategi for distriktet i samarbeid med kollegene på Romerike, hvor flere sentrale gjengskikkelser har tilholdssted.

Comments