Politiet vokter Hells Angels-fest

Politi utenfor Hells Angels-lokalene i Helldalen - IKKE BEVÆPNET: Totalt fire politipatruljer var på stedet da NRK var ved Hells Angels-lokalene i Helldalen ved 11.30-tiden. - Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

IKKE BEVÆPNET: Totalt fire politipatruljer var på stedet da NRK
var ved Hells Angels-lokalene i Helldalen ved 11.30-tiden.

Lørdag skal Hells Angels i Bergen angivelig ha sommerfest, med gjester fra inn- og utland. Allerede torsdag tok politiet oppstilling utenfor klubblokalet. – Vanlig praksis, sier politistasjonssjef Morten Ørn.

Ved 11.30-tiden torsdag stod fire politipatruljer oppstilt utenfor porten ved Hells Angels' klubblokale i Helldalen i Fana. En av bilene var en kommandobil. Politiet var likevel ikke bevæpnet, og stemningen blant politibetjentene var forholdsvis avslappet.
Kontrasten var stor i forhold til politiaksjonen i april, da væpnet politi ransaket klubblokalene og gikk til to pågripelser .

Har forsterket grensekontrollen

– Bakgrunnen for vår tilstedeværelse, er at Hells Angels skal ha en fest i helgen. Vi er på plass for å se hvem og hvor mange som kommer, samt hvem som frekventerer lokalene nå i forkant. Det er vanlig prosedyre, sier politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen Sør politistasjonsdistrikt til NRK.
Politiet har iverksatt forsterket grensekontroll i anledning arrangementet, som ifølge Ørn skal finne sted lørdag.
– Klubbene i Norge holder sommerparty på ulike tidspunkt. Da er det helt normalt at politiet har et våkent øye på det som skjer, sier politistasjonssjefen.

Vil være på plass til festen er over

– Hvordan har dialogen med klubbmedlemmene vært så langt?
– Brukbar, så god som den kan bli. Vi har jo ulike interesser her, men vi har forklart hvordan politiet vil opptre og bakgrunnen for det. Vi ønsker å ha kontroll, sier Ørn.
Han sier politiet vil være til stede utenfor lokalene helt til festen er over.
NRK var torsdag ettermiddag i telefonisk kontakt med Hells Angels-medlemmer i klubblokalet i Helldalen. De ønsket ikke å kommentere saken og henviste til talsmann Egil Holmefjord. Det har hittil ikke lyktes NRK å få kontakt med ham.

Comments