Utroligt luksusliv slut for kædesvig-rocker


Otte mænd har snydt og svindlet det offentlige for mere end 12 mio. kr. i Skat og moms - og levet et overdådigt luksusliv for de mange penge.
 
Men nu er det slut. Slut med Audi, Harley­Davidson og Rolex og Cartier-ure - slut med B&O-højttalere, Arne Jacobsen-stole og Kristian von Hornsleth-malerier på væggene.
Det har Retten i Glostrup netop fastslået, da den kendte de otte mænd skyldige i sagen.
Sagens hovedmand, direktør Andre Mathorne Weywadt Thomsen fik to år og syv måneders fængsel.

Som leder af virksomheden Thomsen & Co Entreprenører ApS stod han i spidsen for den omfattende svindel, såkaldte kædesvig.

Kædesvig går ud på, at virksomheder bruger forskellige underleverandører - stråmænd - for at sløre, hvem der står bag forskellige beløb og for at skjule sort arbejdskraft.
Fire stråmænd er idømt mellem fire og otte måneders fængsel i sagen.

Rocker idømt to år og tre månederUd over Andre Thomsen var yderligere tre mænd var ifølge retten daglige ledere af virksomheden, og fra oktober 2009 til 24. august 2011 unddrog de samlet set det offentlige for 12,6 mio. kr., oplyser ankalger Bjørn Sejr fra Task Force Øst.
- Alt i alt er jeg super tilfreds med dommen. De tiltalte blev dømt efter anklageskriftet. Kun én gik fri. Retten fandt, at hun nok vidste, at der blev lavet sort arbejde, men at hun ikke kunne straffes for det, siger Bjørn Sejr.

Blandt sagens hovedmænd er Bandidos-rockeren Michael 'Gulli' Larsson. Han blev idømt to år og tre måneders fængsel - en fællesstraf, der også inkluderede besiddelse af et skydevåben.

Den trejde hovedmand, Sebastian Ravn-Knudsen blev idømt to år og seks måneders fængsel, mens en fjerde, der kun havde været med i kædesviget en del af perioden, slap med et år og tre måneders fængsel.

Overdådig luksus beslaglagtRetten i Glostrup godkendte samtidig, at politiet havde beslaglagt overdådig luksus hos de fire.

Blandt beslagene var 1 brilliant, store mængder B&O-anlæg, flere dyre biler, en Bandidos-guldring og -halskæde, en Bvlgari-ring og ure af mærker som Rolex, Jaeger - Le Coultre og Cartier.

Desiden har politiet beslaglagt en Harley, en Mercedes, seks Arne Jacobsen-stole, og Hornsleth og Philip Philipsen-malerier.

Sagens fire hovedmænd fik hver en bøde på 11.683.410 kr.

Comments