Tiltale: Bande gravede våben ned på kirkegård


En pumpgun, to oversavede haglgevær og 19 patroner. Sådan var indholdet af den taske, som indtil 16. april lå gravet ned på Gladsaxe Kirkegård.
 
Nu er 13 personer, som Københavns Vestegns Politi sætter i forbindelse med banden Brothas, tiltalt for at grave den op og forsøge at transportere den videre til en anden gruppering på vestegnen, nemlig Værebros Hårde Kerne, VHK.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, som netop er udarbejdet.
Sagen kommer først for retten til oktober og har hidtil kørt bag lukkede døre.

To også sigtet for drabsforsøgTiltalen kommer, samme dag som to af de 13 også er blevet sigtet for et wild west-skyderi i Lundtoftegade i København, der fandt sted 11. april - altså fem dage før, de to blev anholdt i våbensagen.

Ved skyderiet, der betegnes som drabsforsøg, blev en 19-årige mand, der ifølge politiet fungerede som vagt for gadens hash-handlere, skudt ned, da angribere affyrede mindst 30 skud. Han får formentlig varige mén efter opgøret.

I sagen fra 16. april blev begge de to drabsforsøg-sigtede anholdt, da politiet anholdt de mange formodede bandemedlemmer, som angiveligt flygtede fra både skydevåben samt en machette, en dolk og en foldekniv nær kirkegården.

Politi: Våben var til bandekrigPolitiet mener, at de tre tunge skydevåben skulle bruges i 'den igangværende bandekonflikt', og at våbnene den aften skulle overdraget til en anden gruppe.

Således mødtes de ifølge tiltalen på kirkegården og gravede dem op 'i forening' og transporterede dem væk 'med det formål at mødes med bandegrupperingen VHK/Værebrobanden', står der i anklageskriftet.

Hvad de 13 nærmere skulle med våbnene, er ikke fuldstændig afklaret i tiltalen. Her er det blot anført, at de 'formentlig' skulle 'fremvise eller overdrage' dem til folk fra Værebro.

Hos Københavns Vestegns Politi kan anklager Christian Schrøder ikke komme det nærmere.
- Alle retsmøder har været afholdt bag lukkede dør, og sagen efterforskes stadig, siger han.

Bander afviser våben-forbindelseBåde i Værebro og hos Brothas afviser man dog, at der skulle være nogen våbenalliance.

Mens bandegrupperingen i Værebro gennem længere tid menes at have ligget i blodig strid med bandesammenslutningen Loyal to Familia, LTF, har Brothas nemlig - trods nære bånd til LTF - forsøgt at holde sig ude af den strid.

- Vi har ikke forsøgt at overdrage nogen våben til Værebro, har Brothas tidligere sagt til Ekstra Bladet.
- Samtidig er vi ikke ude på at blande os i en konflikt mellem LTF og Værebro. Vi passer os selv.

Tidligere medlem: De handler narkoIfølge et tidligere Brothas-relateret, som har lagt kortene på bordet og vidnet mod sine tidligere brødre i forbindelse med både et drabsforsøg og et drab, har de to grupper dog bånd til hinanden.

Således har han ifølge tv2.dks oplysninger blandt andet beskrevet over for politiet, hvilke narkokontakter Brothas har til gruppen i Værebro.

De 13 nægter sig skyldige i tiltalen.
Ud over konflikten med gruppen i Lundtoftegade er Brothas også på kant med Bandidos. Således har gruppen erkendt at have skudt mod rockerklubbens klub i Hvidovre - og et større antal rockere, herunder et ledende medlem, er i øjeblikket fængslet for besiddelse af våben til brug konflikten med Brothas.

Comments