Bandidos-medlemmer sendes hjem i dag
Tre tyske medlemmer ble stanset på Sandefjord lufthavn Torp, mens to tyskere og en polakk ble stanset på Rygge lufthavn.

– De tre Bandidos-medlemmene som ble tatt i Vestfold i går, sendes hjem i dag, sier vakthavende jurist i Vestfold politidistrikt, Lise Dahlhaug.
NRK vil vite mer om de pågrepne, men politiadvokaten sier at hun vet svært lite om saken.
Også medlemmene som kom til Østfold, skal sendes hjem så fort som mulig, trolig i dag.
Motorsykkelklubben Bandidos i Fredrikstad feirer 15-årsjubileum lørdag, og flere hundre medlemmer fra flere land er invitert, ifølge politiet.

Ordfører heiv seg rundt

Feiringen av MC-klubben skulle egentlig holdes på en tidligere militærleir i Våler, men da ordføreren fikk høre om festen tok han alle midler i bruk for å stanse markeringen, skrev NRK i går.
Ordfører i Våler kommune Reidar Kaabbel fikk tips om arrangementet for én uke siden, og har gjort alt i sin makt for å stanse MC-festen.
– Vi kastet oss rundt. I samarbeid med politiet, naboer og eierne av stedet, har vi gjort det vi kan for å få stanset arrangementet, sier Kaabbel til NRK.
Jubileumsfesten skal isteden holdes i Bandidos sitt klubbhus i Oslo.
Les også:
Mulig Bandidos-klubbhus i Fredrikstad - NRKs fotograf ble truet da han forsøkte å filme Bandidos sitt klubbhus i Fredrikstad i dag. Dette bildet er fra en tidligere fest i klubblokalene. - Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK /
NRKs fotograf ble truet da han forsøkte å filme Bandidos sitt klubbhus i Fredrikstad i dag. Dette bildet er fra en tidligere fest i klubblokalene.
Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

– Ikke uvanlig

Det er ikke er uvanlig at medlemmer av MC-klubber blir bortvist. Politidirektoratet anser Bandidos som en kriminell organisasjon, og har derfor nulltoleranse for dette i Norge, opplyser politiet til VG.
Advokat Fredrik Brodwall, som representerer flere av de pågrepne, sier at han mener pågripelsene er ulovlige.
– Etter min kjennskap til dem som er pågrepet, så er flere av medlemmene ikke tidligere straffedømt, hverken i Norge eller i utlandet. Vi vet at rettsvesenet i Norge har fastslått gjennom prøving, at Bandidos ikke er en kriminell organisasjon. Derfor blir det feil å pågripe noen som ikke er kriminelle, og som i tillegg ikke tilhører en organisasjon som defineres som kriminell, sier han til avisa.

Comments