Bekymret over russisk HA-kontakt

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i Tromsø kommune ser bekymringsfullt på kontakten mellom russiske og norske Hells Angels-supportere.

NRK publiserte i dag på sine nettsider et bilde som viser møte i Tromsø mellom en norsk og en russisk Hells Angels -tilhenger.

Bildet er tatt midt i Tromsø sentrum.
– Jeg synes det er alvorlig at det ser ut som det er et samarbeid med Hells Angels i Tromsø og Russland. Det bekymrer meg. Man bør ikke omgås, handle, gjøre forretning, dra på nachspiel eller noe slikt med disse, advarer Hilmarsen.

HA-supportere møtes i Tromsø - En norsk HA-supporter (til venstre) møtte et medlem av russiske 'Seven Winds', supporterklubb til HA-Moskva i Tromsø i slutten av juli 2013 i Tromsø.NRK

En norsk HA-supporter (til venstre) møtte et medlem av russiske 'Seven Winds', supporterklubb til HA-Moskva i Tromsø i slutten av juli 2013 i Tromsø.
Foto: NRK

Viser til rettssak i Nord-Troms

Byråden viser til Kripos, som har utpekt Hells Angelse til Norges best organiserte kriminelle miljø.
– Hvis russiske HA-supportere eller russiske HA knytter kontakt med Tromsø, hva frykter du kan skje da?
– I saken i Nord-Troms-tingrett så jeg at dette ble brukt til å frakte inn narkotika til Tromsø, og det er det jeg frykter mest i forhold til dette. At det kan være nye veier og nye ruter for å smugle narkotika inn til Tromsø, som er et uvesen vi alle vil til livs, svarer Hilmarsen.
NRK har forsøkt å få Hells Angels i tale, uten hell.

Comments