Malmøskytten ville udløse bandekrig


Peter Mangs alias Malmøskytten, der har fået livsvarigt fængsel for to drab og otte drabsforsøg, siger i et interview med avisen Sydsvenskan, at han skød på over hundrede pladser i Malmø. Det var et af hans mål at hidse bander i byen op mod hinanden.

- Der er mange tilfælde af skudløsninger, som ikke er blevet meldt til politiet. For eksempel blev restauranter beskudt, men de valgte tydeligvis at undlade at melde det, siger Peter Mangs til den svenske avis, der har besøgt ham på "Kumlaanstalten."

En række andre skudløsninger forskellige steder er ikke blevet rapporteret, hævder Mangs og beskriver, hvordan han ramte personer fra Malmøs underverden med skud.

Han anvender også ordet "provokation" i forbindelse med skud mod såkaldte bander. Det var hans hensigt, at de skulle svare igen og slå til mod deres fjender, mens Peter Mangs selv kunne stå på sidelinjen og følge slagets gang.

Han siger til Sydsvenskan, at dette mislykkedes, og at politiet aldrig fik kendskab til det.
- Ingen anmeldelser, ingen mediedækning og dermed ingen opmærksomhed. Det var dermed et mislykket forehavende for Mangs, skriver avisen.

Peter Mangs tilstår indirekte et drab, som han ikke er blevet dømt for, i interviewet og viser ingen tegn på anger. Han påstår, at en ven af ham var vidende om dette drab i syv år uden at melde det. Påstanden modsiges af manden selv og politiet.

Landsretten i Sverige idømte tidligere i år Mangs livsvarigt fængsel for to drab og otte drabsforsøg. Det var tre drabsforsøg flere end i byretten.

Peter Mangs spredte gennem en årelang periode skræk og rædsel i Malmø med en række skudattentater.

Næsten alle ofre havde indvandrerbaggrund, og anklagemyndigheden mener, at der lå et racistisk motiv bag forbrydelserne.

Han blev anholdt i november 2010. På daværende tidspunkt havde han fået tilnavnet "Malmøskytten".

Mangs var oprindelig tiltalt for drab på tre og 13 drabsforsøg, men anklagen blev siden indsnævret.

Comments