Mann i 20-årene tatt etter Hells Angels-aksjon



Personell fra Rogaland politidistrikt deltar i aksjonen, men den ledes av Oslo politidistrikt.
– Vi gjør ransakinger av HA sine lokaler både på Braut og i Oslo i forbindelse med etterforskningen av en straffesak her i Oslo, sier Harald Bøhler, leder for etterforskningsavsnittet ved seksjon for organisert kriminalitet.
Politioverbetjent Harald Bøhler - Politioverbetjent Harald Bøhler.NRK
Politioverbetjent Harald Bøhler.
Foto: NRK

Våpenbeslag bakgrunnen

Bøhler opplyser at beslutningen om politiets ransaking er tatt av Oslo tingrett. I tillegg til ransakingen mot HA sine lokaler, er det aksjonert mot flere adresser i Rogaland.
Bakgrunnen for aksjonene er et våpenbeslag i april i år. Da ble det beslaglagt både enhånds- og tohåndsvåpen. Politiet vil ikke si hvor mange.
– Opplysninger i denne saken ledet oss til en person i rogalandsområdet med tilknytning til Hells Angels. Det var derfor vi aksjonerte mot HA sine lokaler på Braut i dag, sier Bøhler i Oslo-politiet.
Mannen i 20-årene er pågrepet og siktet for overtredelse av våpenloven. Mannen er norsk statsborger og blir avhørt av politiet torsdag ettermiddag.

Bekrefter funn

Politiet kan ikke kommentere beslag eller eventuelle funn under dagens aksjoner. Men Bøhler bekrefter at det er gjort funn på enkelte steder.
– Aksjonen i Oslo var udramatisk. Vi holder fortsatt på med ransakingene, både i Rogaland og Oslo, opplyser Bøhler.
Det er ikke første gang politiet aksjonerer mot eller i forbindelse med lokalene på Braut. Høsten 2011 fikk Agder politidistrikt bistand fra Rogaland da de etterforsket en mann som var siktet for omsetning av narkotika.

40-årsfeiring ga politioppbud

Litt tidligere det året fryktet politiet at Lura-drapet kunne føre til gjengoppgjør under en jubileumsfest som var planlagt i lokalene.
Etter pågripelser av Hells Angels-medlemmer før og under en 40-årsfeiring i april, ville motorsykkelklubben sommeren 2011 at Oslo byfogdembete skulle forby politiet å arrestere utenlandske medlemmer på vei til arrangementet. Dette ble ikke tatt til følge.

NRK har ikke lyktes i å komme i kontakt med Hells Angels.
Hells Angels på Braut - Hells Angels sine lokaler på Braut (arkivbilde). - Foto: Siri Wickne Pedersen / NRK
Hells Angels sine lokaler på Braut (arkivbilde).

 

Comments