Regeringen vil øge bandeindsatsen



Når regeringen fremlægger sit finanslovsforslag på tirsdag, vil det blandt andet være med flere penge til indsatsen mod rockere og bander.

Regeringen er parat til at sætte ekstra 200 millioner kroner af på finanslovet til at bekæmpe rockere og bander over de næste fire år.
- Vi skal sikre at forebyggelsen forstærkes, altså at unge ikke havner i de her modbydelige miljøer og så skal vi sikre, at der er en hjælpene hånd til dem, der vil ud af banderne, siger justitsminister Morten Bødskov.
Tidligere er indsatsen mod banderne blevet skærpet flere gange både under den tidligere og den nuværende regering.
Alligevel har der ifølge Rigspolitiet indtil nu i år været 49 skudepisoder rundt omkring i landet. Og i løbet af samme periode har politiet beslaglagt 421 skydevåben, hvoraf 89 med sikkerhed kan siges at have med bande- og rockerkonflikten at gøre. Ligesom 208 personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med konflikten.

Bud på hvor pengene skal bruges

Morten Bødskov vil fremlægge konkrete tiltag i løbet af efteråret, men allerede nu er der bud på, hvordan pengene skal bruges.
Blandt andet fra Jan Mansour Hussain, der selv har en række hårde fængelsdomme bag sig. Han lagde for nogle år siden sit liv om med hjælp fra Kriminalforsorgen.
Han mener at fokus skal være på at hjælpe de hårde kriminelle med selv at komme ud af miljøerne.
- Ham der har en straffeattest, der er mange sider lang og en gæld på en kvart million kroner til staten, der kunne det være en mulighed at sige: Hvis du tager en uddannelse er vi villige til at se på din gæld, siger Jan Mansour Hussain.
Pernille Skipper fra regeringens støtteparti Enhedslisten mener, at pengene primært skal bruges på forebyggelse.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/08/25/083734.htm

Comments