Russisk og norsk HA-supporter møttes i Tromsø

HA-supportere møtes i Tromsø - Norsk HA-supporter (til venstre) og medlem av den russiske HA-supportklubben fotografert under møte i Tromsø i juli.NRK

Norsk HA-supporter (til venstre) og medlem av den russiske HA-
supportklubben fotografert under møte i Tromsø i juli.

Et medlem av den russiske motorsykkelklubben Seven Winds møtte i forrige uke en norsk Hells Angels-tilhenger i Tromsø.
Seven Winds er en offisiell supporterklubb til Hells Angels Moskva. Klubben ble dannet for åtte år siden i byen Ulyanovsk sørøst for Moskva.

Politiet bekymret

Morten Pettersen - Leder for etterforskningsseksjonen, politioverbetjent Morten Pettersen liker ikke kontakt mellom det norske og russiske HA-miljøet - Foto: Ørjan Hansen / NRK
Leder for etterforskningsseksjonen, politioverbetjent Morten Pettersen liker ikke kontakt mellom det norske og russiske HA-miljøet
Foto: Ørjan Hansen / NRK
Leder for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, Morten Pettersen, sier at politiet er bekymret for en utvikling der Hells Angels i Norge samarbeider med HA eller HA-supportere i utlandet.

HA-support - Den norske motorsyklisten bar supportmerket til Hells Angels på brystet.
Den norske motorsyklisten bar supportmerket til Hells Angels på brystet.
– Vi vet at folk som er knyttet til Hells Angels reiser mye rundt om i verden. Hva de foretar seg på reisene sine kan vi bare spekulere i, men vi er bekymret, sier Pettersen.


LES:
Hells Angels er en verdensomfattende organisasjon der medlemmene driver med grov kriminell virksomhet. En lang rekke Hells Angels-medlemmer sitter fengslet for alvorlig kriminelle handlinger som for eksempel grov narkotikakriminalitet.

– Frykter nye ruter for narkotika

Politikere i Tromsø har sagt at Hells Angels sin tilstedeværelse i Tromsø er uønsket.
Byrådsleder Øyvind Hilmarsen var lettet over at flere Hells Angels-medlemmer ble dømt etter mafiaparagrafen i juni i år.
– Dommen i Nord-Troms tingrett tidligere i år viser at Hells Angels-medlemmer frakter og selger narkotika i stor stil. Det er det jeg frykter meser at det etableres nye veier og nye ruter for narkotikafrakt, sier Hilmarsen.

– Kan få store konsekvenser

Professor ved Handelshøgskolen BI i Oslo, Petter Gottschalk er ekspert på Hells Angels og organisert kriminalitet.
Gottschalk karakteriserer Hells Angels som «Norges mest profesjonelle kriminelle matriseorganisasjon».
LES OGSÅ:
Han mener at et eventuelt samarbeid mellom Hells Angels i Tromsø og lignende kriminelle organisasjoner i Russland kan få store konsekvenser for Tromsø by.

Mer vold i Russland

– De russiske kriminelle er enda mer voldelige enn de norske. Dessuten er ikke samarbeidet mellom norsk og russisk politi spesielt godt. Det betyr at det vil være vanskelig å forfølge dette inn i Russland, sier Gottschalk.
– Det kan også være en fare for at det politiske miljøet i byen kan bli påvirket av både trusler og bestikkelser. sier professor Petter Gottschalk.

Comments