Sliter med å selge Amborneset

Amborneset - Leksvik kommune betalte åtte millioner kroner for Amborneset i 2011. - Foto: Trond Moksnes /

Leksvik kommune betalte åtte millioner kroner for Amborneset i 2011.

Kommunen kjøpte eiendommen i september 2011 da den beryktede MC-klubben Mongols ville kjøpe den. Den gangen måtte Leksvik kommune betale åtte millioner kroner, og nå sliter de med å selge den.

– Verdt pengene

– Likevel var kjøpet verdt pengene, sier Leksvik-ordfører Einar Strøm.
Den svenske MC-klubben Mongols ville for to år siden etablere seg i Leksvik, og gikk inn for å kjøpe Amborneset som da var til salgs. Kommunen valgte den gangen å kjøpe Amborneset for å hindre en etablering.
– Dette er jo en av de tyngste kriminelle miljøene i Nord-Europa. Rullebladet deres er jo helt forferdelig. Det fikk vi sjekket ut i Sverige før vi kjøpte, sier Einar Strøm.
Leksvik kommune ble den gangen nærmest tvunget til å handle, og valgte etter kort tid å legge ut eiendommen for salg. Men det har ikke vært enkelt .

Kunne risikert mye

– Nå er det jo synd at vi må ta dette tapet fordi kommuneøkonomien er så vanskelig, sier Fremskrittspartiets Hauk Paulsen.
Siden i fjor har altså Leksvik kommune ønske å selge den store eiendommen, men uten å lykkes. Men Paulsen forstår at kommunen måtte handle for to år siden.
– Hadde MC-klubben etablert seg måtte politiet brukt ekstra ressurser for å hindre dem i å utøve sin aktivitet. Vi kunne risikert en hel del uheldige episoder, mener Hauk Paulsen.

Comments