Tidligere rocker: Skader os alle

 

Talsmand for TBM, mener at sagen er skadelig. Arkivfoto: Esben Salling.


- Det er en utrolig trist historie, der skader arbejdet med at få mennesker ud af bandemiljøet. Det skaber en mistro til alle, der arbejder med det her område, og det er en katastrofe.

Det siger eksrocker og nuværende talsmand for foreningen af tidligere bandemedlemmer, TBM, Michael Green, der arbejder med at få personer ud af bandemiljøet.

Han forstår godt, hvis historier som den om Khaled Hussain får danskerne til at tvivle på, om det kan betale sig at hjælpe bandemedlemmer ud af miljøet.
- Det er godt, at sandheden kommer frem, men det er ikke just noget, der fremmer exitprogrammet og muligheden for, at bandemedlemmerne kan forlade miljøet. Hvis vi skal lykkes, kræver det folkelig opbakning til arbejdet, og det frygter jeg, at historier som denne kan skade, siger Michael Green og tilføjer, at kommunerne skal være bedre til at rekruttere til arbejdet med bandemiljøet.
- Mange kommunalt ansatte har ikke forudsætningerne for at vurdere, om de personer, som de ønsker at ansætte, reelt har gode hensigter og kan gøre en forskel. Der findes mange, der har ‘gode papirer’ i form af uddannelser og erfaring, men det behøver ikke at sige noget om det. Kommunerne har ikke det netværk, der skal til, for at finde ud af, om de her mennesker er de rigtige, siger Michael Green.

Comments