Bandemedlem anholdt efter halvandet år på flugt


  •  
  • Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab, der er sigtet for drabs-forsøg, flygtede fredag fra retsbygningen på Blegdamsvej på Nørrebro i København.. (Foto: Politiet)


  • For halvandet år siden lykkedes det under stor tumult en ung mand at flygte under et retsmøde i København. Nu har politiet langt om længe fanget manden igen.

    Efter halvandet år på flugt fra politiet er en mand i 20'erne blevet anholdt af Københavns Politi. Det var en spektakulær befrielsesaktion i forbindelse med et retsmøde i Retten på Frederiksbergs afdeling på Blegdamsvej i København, som gik forud for flugten. 

    Den 17. februar 2012 skulle den dengang 21-årige Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab i retten for at få sin varetægtsfængsling forlænget på grund af et drabsforsøg i bandemiljøet. Under retsmødet kom otte til 10 personer løbende ind i retslokalet for at befri ham. For at forhindre flugten brugte politiet peberspray, men det lykkedes ikke at stoppe mændene. 


    Siden da har politiet forsøgt at finde frem til Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab, og man har i noget tid vidst, at han opholdt sig i Jordan.
    - Det har været et kompliceret forløb, hvor han har været anholdt dernede og er blevet løsladt igen, men nu er det endt med, at han frivilligt er vendt hjem, siger politikommissær Knud Hvass til Ritzau ifølge Fyens.dk.

    Drabsforsøget, som det hele handler om, foregik tilbage i 2011 på Åboulevarden i København. Dengang blev en mand passet op af flere gerningsmænd, som ville vide, om han var fra Værebro. De har formentlig hentydet til bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHK. Ifølge politiet er gerningsmændene fra bandegrupperingen omkring Blågårds Plads på Nørrebro.

    Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab bliver lørdag fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i København, hvor han vil blive varetægtsfængslet igen. 
    Befrielsesaktionen fra retten affødte i sin tid stor kritik af sikkerheden i retsbygningen. Det fik retspræsident

    Torben Goldin til at flytte retsmøder omkring varetægtsfængsling, de såkaldte grundlovsforhør og fristforlængelsesmøder, til et sted dybere inde i retsbygningen, hvor det ikke vil kunne lade sig gøre at gennemføre en befrielsesaktion.

    Comments