Bandevold: Farvet mand og hans et-årige søn udsat for grov vold

 

Svensk politi måtte rykke ud efter bandevold mod en familiefar og

hans et-årige søn. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig)

Ved 19-tiden søndag i Malmø blev en 32-årig mand med mørk hudfarve tildelt flere spark og slag, mens hans et år gamle søn blev kastet ned i jorden.
Episoden skete i Kroksbäckområdet i Malmø, hvor faderen og sønnen på halvandet år var på vej over en gangbro, mens sønnen på halvandet år trillede en stang med to hjul foran sig. På broen mødte de en gruppe bestående af tre-fire piger og en mand.
- Manden går hen til drengen og sparker hjulstangen væk. Han løfter dernæst den lille dreng op i hovedet og kaster ham ned i jorden, siger politikommissær Thomas Bull.
Den 32-årige far protesterede højlydt og gik herefter hen til manden, der straks sendte flere knytnæveslag og spark mod faren. Han truede også med at dræbe dem.
- Hurtigt dukker der yderligere ti personer op, som tydeligvis har været i området. De går også på manden, som falder til jorden, siger Thomas Bull.
Som om det ikke var nok med flere knytnæveslag og spark, så forsøgte gerningsmændene også at kaste manden ud fra gangbroen, hvorfra der var fem meter ned. Det lykkedes manden at holde fast i rækværket, selvom gerningsmændene slog ham på hænderne og kastede en cykel efter ham.
Flere vidner overværede den voldsomme episode. Et vidne greb ind og fjernede sønnen, og der blev ringet til politiet, som sendte flere patruljevogne til området. Da gerningsmændene hørte sirenerne, flygtede de fra området.
Thomas Bull fortæller, at politiet ser meget alvorligt på episoden, som de allerede har et muligt motiv til.
- Faderen og sønnen er begge farvede, så vi anser det for en 'hadsforbrydelse', siger Thomas Bull.
Den 32-årige mand blev bragt til sygehuset med hævelser og flere sår på kroppen. Han er trods det grove overfald uden for livsfare.

Comments