HA's dødsfjende udfordrer: Nu er vi i Danmark


I en ganske nær fremtid sætter rockerklubben Satudarah MC rygmærker på danske veste. Det er i hvert fald planen, og hvis den overholdes, er rockerklubbens danske afdeling en realitet inden for en måneds tid.

Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i grupperingens aktiviteter. Klubbens første danske afdeling kommer sandsynligvis til at ligge i grænseområdet mellem Storkøbenhavn og Nordsjælland.
– Vi er i Danmark. Det har vi været i et stykke tid, siger Henk Kuipers, talsmand for Satudarah MC.
Dermed fortsætter den oprindeligt hollandske rockerklub sin ekspansion i bestræbelserne på at etablere et internationalt netværk. I forvejen har klubben lokale afdelinger i Spanien, Belgien og ikke mindst Tyskland. Særligt i og omkring tyske Duisburg har der været voldsomme konfrontationer mellem HA og de ’nye’ fra Satudarah MC.

Ondt blod
Her er der ondt blod og åbent fjendskab.
Og ved at iføre danske kriminelle det hollandske rygmærke er Satudarah MC klar til at udfordre rocker Danmark, der styres af Hell’s Angels og Bandidos.
 
Hos både Hell’s Angels og Bandidos afventer man situationen med tavshed. Ingen af klubberne vil kommentere Satudarah MC’s sandsynligvis snarlige ankomst til Danmark.
– Ingen kommentarer, siger Jørgen Jønke Nielsen, Hell’s Angels.

Hos Bandidos svares der end ikke på en forespørgsel.
Det er er ellers en knæsat passus, at klubberne ifølge en fælles indgået samarbejdsaftale ikke vil tolerere andre klubber af lignende karakter på dansk grund.

'Vi har ingen konflikter'
Mens politiet, Hell’s Angels og Bandidos afventer udviklingen, hersker der ingen tvivl hos Satudarah MC’s moderklub i Holland:
– Det hele står på vores website, siger Henk Kuipers.
– Mig bekendt er der endnu ingen, der kører rundt med jeres rygmærke i Danmark endnu?
– Vi er i Danmark, det har vi været i flere måneder, understreger Kuipers.
– Gennem længere tid er jeg kommet i Danmark en gang om måneden, godt og vel, siger han.
Rockerens tone er jovial og venlig. Men også en smule alfaderlig. Han afviser at uddybe, hvem medlemmerne i den påståede danske afdeling er.
– Det er nogle gode folk, der har samme indstilling som os, slår han fast.

Medierne kører det op
Henk Kuipers mener ikke, der vil være problemer forbundet med Satudarah MC’s tilstedeværelse i Danmark.
– Hvorfor skulle der være det? Vi er en flok venner med samme interesser. Og vi har ikke nogen direkte konflikter med andre motorcykelklubber. Hverken med Hell’s Angels eller Bandidos, sådan som medierne ellers har skrevet.
– Men hvis nogen træder os over tæerne, så træder vi selvfølgelig igen, tilføjer Kuipers.
– Giv respekt, og du får respekt den anden vej, lyder ræsonnementet.
- Men der har jo været konfrontationer mellem jer og især Hell’s Angels. Både i Holland og i Tyskland?
– Det er ikke noget særligt. Medierne har kørt det op. Og det er politikere og myndigheder glade for. Det er deres spil, ikke vores. Det samme gælder beskyldningerne om kriminalitet, siger Kuipers.
– Selvfølgelig har vi enkelte medlemmer, der har trådt ved siden af. De har fået deres straf, og det er så det, slår rocker-talsmanden fast.
– Men vi er ikke en kriminel bande, der gør sig i prostituerede, våben eller narko, siger Kuipers.

HA trængt
Det udsagn er det ikke alle, der kan erklære sig enige i:
– Ifølge politiet er klubbens medlemmer involveret i bl.a. narkokriminalitet og handel med hash i stor stil, siger Laura Schalkwijk, kriminalreporter ved den Rotterdam-baserede avis Algemeen Dagblad, til Ekstra Bladets udsendte.

Med godt 800 medlemmer fordelt på 25 afdelinger er Satudarah MC Hollands mest mandskabstunge klub og har fortrængt konkurrenterne fra HA til andenpladsen.

Comments