Her bor rockerne i Danmark


Mens Bandidos er topstyret med en landsledelse i form af Bandidos National, så er Hells Angels langt mere flad i sin struktur. Hver afdeling er i princippet en autonom enhed, der styres ved fællesmøder og håndsoprækning.

Mens Bandidos har godt 170 fuldgyldige medlemmer, er der omkring 150 fuldgyldige HA’ere i Danmark.

I oprindelseslandet Holland er Satudarah MC opbygget efter nogenlunde samme mønster som Bandidos med en styrende enhed, der også hedder National.

Klubhuse kan lukkesI Holland har politiet stort fokus på både Satudarah og Hells Angels. Her kan myndighederne lukke et klubhus eller et samlingssted – evt. værtshuse – på mistanken om, at stedet bruges til kriminalitet eller planlægning af kriminalitet.

Blandt andet har myndighederne på den baggrund lukket Hells Angels-klubhuset i Amsterdam ned. Stedet var ellers et af de mest navnkundige HA-klubhuse i Europa.

 I Danmark kan myndighederne ligeledes lukke klubhuse og væresteder ned. Ifølge loven kan politiet forbyde personer at opholde sig på en given adresse, hvis personens tilstedeværelse kan indebære en risiko for naboer. Underforstået hvis adressen eventuelt er et angrebsmål for rivaliserende.

Rockerloven, der var stærkt omdiskuteret, blev stadfæstet ved Højesteret. Loven blev vedtaget under den såkaldte ’Store Nordiske Rockerkrig’, hvor tunge våben som raketstyr blev taget i anvendelse mod klubhuse.


Comments