MC-klubber demonstrerte utenfor Stortinget

MC-ADVOKAT: John Christian Elden var på plass sammen med klubbmedlemmene fra en rekke motorsykkelklubber.











MC-ADVOKAT: John Christian Elden var på plass sammen med klubbmedlemmene fra en rekke motorsykkelklubber. Foto: Roar Dalmo Moltubak © TV 2
 
Klokken 13.30 lørdag dukket mer enn 300 motorsykler opp foran Stortinget, i en organisert demonstrasjon kalt «Payback Norge Resistance Run 2013».

I regi av Hells Angels var alle syklister og MC-klubber invitert for å vise sin misnøye med hvordan MC-miljøet behandles.

I invitasjonen beskrives grunnlaget for demonstrasjonen slik:
«Payback Norge inviterer alle KORTESJE: Flere hundre bikere inntok hovedstaden lørdag, for å demonstrere mot stigmatisering av miljøetKORTESJE: Flere hundre bikere inntok hovedstaden lørdag, for å demonstrere mot stigmatisering av miljøet © TV 2som er lei av MC-diskrimineringen som har feid over Norge de siste to, tre årene til denne første offisielle markeringen mot den diskriminering og stigmatisering enkelte personer innen Politi, Politikk, Kommunenes Sentralforbund og lignende, har utøvet mot ett enkelt miljø, vårt miljø.»
– Det er den forfølgelsen og trakasseringen som har vært fra politidirektoratet og de forskjellige politidistriktene i Norge som har pågått siden 2011. Vi har blitt samfunnsfiende nummer én plutselig i løpet av veldig kort tid, sier Rune «Supern» Olsgaard, som er talsmann for Hells Angels, til TV 2.

Les også: Hells Angels-topp dømt til ni års fengsel i narkosak

Paybacks advokat, John Christian Elden, er også til stede på markeringen. Han fikk overrakt en perm med dokumenter som inneholder oversikt over hvem som er straffedømte i en rekke klubber i MC-miljøet.
– Politiet har ingen grunnlag for å si at det er flere kriminelle i MC-miljøet enn i resten av samfunnet. Denne demonstrasjonen er ikke et angrep på politiet, de vil gå i dialog, sier Elden.

Talsmann for demonstrasjonen, Atle Jørgensen, sier til TV 2 at mange straffedømte i miljøet har lagt den kriminelle tiden bak seg.
– Snittalderen på dem som er i miljøet er 40–50 år. De av oss som har vært straffedømte var det for 10–15 år tilbake i tid. Med alderen kommer fornuft, så vi vil vise at vi har blitt voksne. Dette er en demonstrasjon mot stigmatiseringen.

En Kripos-rapport fra 2011 viste for øvrig at 70 prosent av Hells Angels-medlemmene i Norge er straffedømt. 120 medlemmer er til sammen domfelt over 400 ganger.
– Dømt etter moral og ikke etter loven
Runar Kalvik og Kjetil Nordvik har kjørt helt fra Sørlandet for å vise sin støtte.
– Vi er dømt etter moral og ikke etter loven, sier Kalvik som selv aldri har vært straffedømt.
– Jeg har forståelse for at folk kan se litt skrått på medlemmer av motorsykkelklubber med tanke på historikken, men kriminalitet finnes overalt og det er ikke mer av det i MC-miljøet, hevder Nordvik, som forteller at han foruten å være biker jobber og er familiefar.

VISER STØTTE: Runar Kalvik fra Stavanger og Kjetil Nordvik fra Farsund har kjørt helt til Oslo for å delta i demonstrasjonen. Foto: Roar Dalmo MoltubakVISER STØTTE: Runar Kalvik fra Stavanger og Kjetil Nordvik fra Farsund har kjørt helt til Oslo for å delta i demonstrasjonen. Foto: Roar Dalmo Moltubak © TV 2




Comments