Naboer er redde for MC-klubb

...
BEKYMRET: TA skrev i slutten av mai i år at en-prosent klubben Compadres MC etablerte seg i et bolighus i Industrigata 41 på Gimsøy i Skien. Nå sier naboene i området at de er redde og bekymret for etableringen.
 
TA skrev i slutten av mai i år at en-prosent klubben Compadres MC etablerte seg i et bolighus i Industrigata 41 på Gimsøy i Skien. Klubben knyttes nært opptil den kriminelle MC-klubben Bandidos og sees på som en rekrutteringsmaskin til Bandidos-systemet. Erkerivalen til Bandidos er Hells Angels som også er etablert i Grenland.
Compadres MC er en uttalt en-prosentklubb, og har flere lokallag i Norge. Huset klubben har etablert seg i nå, ligger i et etablert boligområde med privathus på alle kanter, rett utenfor sentrum.
- UTRYGGHET OG REDSEL
Brevet som er undertegnet av naboer, ti borettslagsledere og rektoren på Gimsøy ungdomsskole, er sendt til rådmann Knut Wille i Skien kommune og bærer tittelen "Bekymringsmelding - frykt for MC-klubb i boligstrøk".
- Etableringen av dette MC-miljøet har skapt stor grad av utrygghet og redsel i vårt lokalmiljø, skriver naboene til Industrigata 41.
Ifølge naboene har MC-klubben faste møtekvelder hver torsdag, og bolighuset har blitt dekorert med emblemer på veggene. Dette mener beboerne er i strid med reguleringsbestemmelsen for området. Ifølge øyenvitner har opptil 11 tunge motorsykler vært på besøk ved klubblokalet på en gang.
- Flere familier gir utrykk for at de er redde og engstelige etter denne etableringen, står det videre i brevet.
Ingen av naboene TA har vært i kontakt med ønsker å la seg åpent intervjue om saken.
REKRUTTERING
Ikke langt fra klubblokalet i Industrigata ligger Gimsøy ungdomsskole.
- Dette gir en ekstra sterk bekymring, når vi vet hva slike klubber er beryktet for å bedrive. Viktigheten av trygge barne- og ungdomsmiljøer finner vi helt unødvendig å utdype mer, står det videre i brevet fra beboerne i området.
Rektor ved Gimsøy ungdomsskole, Ole Geir Hoppestad, er en av dem som har skrevet under på bekymringsmeldingen.
FØLGER MED
Leder av seksjon for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, politiførstebetjent Skule Worpvik, bekrefter at de holder aktiviteten i Industrigata 41 under oppsikt.
- Vi følger trafikken på stedet og mener at det er grunn til å si at at de bruker huset som et klubblokale, sier Worpvik.
På spørsmål om beboerne på Gimsøy har grunn til å være engstelige for etableringen, sier han følgende:
- Det er ikke høyt konfliktnivå lokalt i dette miljøet nå, men ser vi til landene rundt oss, er det grunn til en viss bekymring, sier han.
TA har skrevet om de lokale medlemmene av Compadres mc flere ganger tidligere. Blant annet da flere av dem gikk ut av Shaman MC i Porsgrunn for å bli medlemmer i Compadres MC som har hovedsete i Drammen. Klubben har vært på jakt etter et klubblokale lenge
MØTE MED POLITIET
Rådmann Knut Wille bekrefter overfor TA at han har mottatt brevet fra Gimsøy-beboerne.
- Før jeg kan svare på noe rundt dette er jeg nødt til å ha et møte med politiet for å få en status på situasjonen, jeg vil svare beboerne på brevet så raskt det lar seg gjøre, sier Wille til TA tirsdag.
Lederen for Compadres MC i Grenland, Geir Ove Sæther Hansen, har ikke svart på TAs henvendelser i saken.
 

EN-PROSENT MC-KLUBBER

  • COMPADRES: Mc-klubben Compadres sees på som en meget lojal støtteklubb til Bandidos. Klubben har flere lokallag i Norge.
  • BANDIDOS: Bandidos er en motorsykkelklubb med global utbredelse. Klubben ble stiftet i 1966 av Don Chambers i Texas. Foreningens slagord er: «Vi er de som foreldrene dine advarte deg mot.» Emblemet deres består av en tykkfallen tegneseriefigur med sombrero på hodet, hvitt skjegg, en machete i venstre hånd, og en pistol i høyre hånd.
  • SJU LOKALAVDELINGER: I Norge har Bandidos lokalavdelinger i Eidsvoll, Fredrikstad, Oslo, Jessheim, Stavanger, Drammen, Sarpsborg, Trondheim, Rognan og Kristiansand.
  • EN PROSENT: Medlemmer av mc-klubben Bandidos og Compadres omtaler seg som den ene prosenten som har vist samfunnet ryggen. Livsstilen er nedfelt i følgende ed: « En en-prosenter er en av hundre som har vendt samfunnet ryggen, og politikernes enveislover ryggen. Vi vil ikke være som deg, vi vil ikke se ut som deg. Hold deg unna.»
 
 
 
 

Comments