Solgte våpen til Hells Angels

HELLS ANGELS: En revolver som stammer fra ringsakermannens våpenhandel ble funnet igjen hos Hells Angels i Oslo.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HELLS ANGELS: En revolver som stammer fra ringsakermannens våpenhandel ble funnet igjen hos Hells Angels i Oslo.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
 
En mann fra Rings­aker er dømt for å ha solgt sky­te­vå­pen til Hells An­gels i Oslo.
45-åringen fra Ringsaker er en kjenning for politiet fra før i narkotikasammenheng. Nå har Hedmarken tingrett dømt mannen til fengsel i ett år og åtte måneder.
Bakgrunnen er for det første at han ble tatt med mer enn fire og en halv kilo cannabis. Men like alvorlig er grove brudd på våpenloven i form av kjøp og illegalt videresalg av skytevåpen. Et av våpnene ble funnet igjen hos Hells Angels i Oslo under en razzia.

REVOLVER

Ringsakermannen har anskaffet og videresolgt seks skytevåpen. En av disse er en Taurus .38 special revolver som ble funnet hos Hells Angels i Oslo under en politiaksjon der.
Ringsakermannen hadde skaffet seg våpnene ved å bruke en mellommann som hadde greid å få kjøpt disse legalt hos en våpenhandler på Romerike ved å bruke falske våpenkort som han hadde fått laget. Mellommannen har forklart at ringsakermannen har sagt til han at våpnene skulle til Hells Angels. Han hadde oppfattet det som et bestilt opplegg fra klubbens side.
Tingrettens dom forteller også at et annet av skytevåpnene, en ni millimeter Beretta pistol, er funnet igjen hos en nordnorsk mann som har kontakt med Hells Angels i nord.

GRUSTAK I MOELV

Mellommannen overleverte skytevåpnene til ringsakermannen i et grustak sør for Moelv sentrum. Da politiet for noe tid tilbake slo til mot ringsakermannens bolig, fant de også 250 ni millimeter patroner. 13 av skuddene satt i et pistolmagasin som ble funnet i en nattbordskuff.
Dommen omfatter flere narkotikabeslag. De fleste av dem ganske små, men sent høsten 2010 beslagla politiet over fire og en halv kilo cannabis hjemme hos ringsakermannen. Det er mer enn nok til å vippe ham over på annet ledd, den såkalte proffparagrafen, i straffeloven.

Seks dommer fra før

Mannen har forklart at han hadde stoffet til eget, relativt høye, forbruk og at han hadde beregnet at stoffet skulle vare i om lag ett år. Domstolen og politiet mener imidlertid at det er stor fare for at noe av partiet ville blitt videresolgt.
Ringsakermannen har seks dommer fra før. De fleste for narkotikakriminalitet. Han er også for en tid tilbake domfelt for brudd på våpenlovgivningen.

VILLE BLI MEDLEM

Den narkotika- og våpendømte ringsakermannen har i tingretten forklart at han fortsatt har kontakt med Hells Angels. Han sier han var på fest hos klubben i sommer.
Og han forteller også at han tidligere har forsøkt å bli medlem av klubben.
«Retten viser til at N.N. i retten har forklart at han for flere år siden søkte om å bli medlem i Hells Angels, men at han trakk seg ut for om lag seks år siden» står det i dommen.
Tingretten skriver om våpensalget til Hells Angels at « ... retten mener det også er skjerpende at våpnene er anskaffet med det for øye å videreformidle dem til et organisert kriminelt miljø, til et miljø der det er meget vanskelig å spore hvem som har våpnene».

Comments