– Tilstedeværelsen skaper utrygghet

...
TATT OPP: Mc-klubben Southern Hogs er tatt opp i den australske mc-klubben Coffin Cheaters. FOTO
 
Forrige helg skal mc-klubben Southern Hogs ha feiret at de nå har blitt tatt opp som medlem av den australske mc-klubben Coffin Cheaters, som er en såkalt enprosentklubb, skriver ABC-nyheter. Enprosentklubber er mc-klubber som følger egne lover og regler, og definerer seg selv som den ene prosenten av samfunnet hvor vanlige lover og regler ikke gjelder.

– Vil ikke ha dem i bygda

At det nå finnes en mc-klubb i Eidsvoll som definerer seg som enprosentklubb, liker lensmann Karl Vidar Solberg dårlig.
– Det er en uheldig utvikling at det er opprettet en ny klubb i Eidsvoll som kategoriserer seg som en enprosentklubb. Vi vil ikke ha dem i bygda, sier lensmannen.

– Skal gjøre det vi kan

Han, kommunen og resten av politiet skal nå holde et ekstra godt øye til mc-miljøet i kommunen.
– Vi startet allerede i helgen da vi kontrollerte trafikken inn til festen i det nye klubbhuset deres på østsiden på Minnesund. Og vi kommer til å fortsette med å følge dem opp veldig tett, sier Solberg, som videre forteller at politiet og kommunen samarbeider tett i kampen mot et kriminelt mc-miljø i bygda.
Ordfører i Eidsvoll, Einar Madsen, er hjertens enig.
– Vi skal gjøre det vi kan for å forhindre at et kriminelt mc-miljø får ha tilhold i kommunen, sier ordføreren.
Mc-miljøet er ett av temaene politiet og kommunen skal ta for seg i politirådsmøtene framover, ifølge lensmann Solberg.

– Frykter de trekker til seg ungdom

En av hovedgrunnene til at politiet ikke vil ha enprosentklubben Coffin Cheaters og andre slike klubber i kommunen, er frykten de ifølge Solberg kan komme til å skape blant lokalbefolkningen.
– Tilstedeværelsen deres skaper en utrygghet blant innbyggerne. I tillegg frykter vi at de kan komme til å trekke til seg lokal ungdom, sier han.

Vil ikke kommentere

Kontaktpersonen i Coffin Cheaters i Eidsvoll vil ikke gi noen kommentar verken om den nye klubben eller om politiets ønske om å drive dem vekk fra kommunen.
Fra før finnes det en Coffin Cheaters-klubb på Nordkisa i Ullensaker.

Comments