Ber eieren forklare bruken

Det var i mai i år at TA avslørte at mc-klubben Compadres er i ferd med å etablere seg i Industrigata på Gimsøy i Skien. Compadres knyttes nært opptil den kriminelle mc-klubben Bandidos og sees på som en rekrutteringsmaskin til Bandidos-systemet.
BEKYMRET
I slutten av september sendte naboer, ti borettslagsledere og rektoren på Gimsøy ungdomsskole, en bekymringsmeldiing til rådmann Knut Wille i Skien kommune som bar tittelen "Bekymringsmelding - frykt for MC-klubb i boligstrøk".
KREVER REDEGJØRELSE
Nå har fagansvarlig på byggesak, Åse Otterdahl Møller, svart på beboernes bekymring og kommunen krever svar fra huseieren i Industrigata 41 om hva boligen blir brukt til.
- På bakgrunn av naboenes henvendelse ber vi om en redegjørelse for bruken av boligen og hvilke planer som er tenkt for videre bruk. Eiendommen er regulert til boligformål i gjeldende reguleringsplan for Gimsøyområdet, og boligen er registrert som en horisontaldelt tomannsbolig, står det i kommunens brev.
STOPPES UMIDDELBART
Kommunen presiserer at hvis Industrigata 41 brukes til andre ting enn beboelse, må dette søkes om.
- En annen bruk av boligen enn til vanlig beboelse, for eksempel som forsamlingslokale, er en søknadspliktig bruksendring. Dette kan imidlertid ikke påregnes godkjent da boligen ligger midt i et etablert og regulert boligområde, skriver kommunen videre.
- Dersom boligen i dag benyttes som forsamlingslokale ber vi om at denne bruken opphører umiddelbart, skriver Otterdahl Møller.
Kommunen har gitt huseieren frist til 15. oktober for å svare på brevet og redegjøre for bruken.
TA har gjort flere forsøk på å få kommentar fra huseieren uten å lykkes.

Comments