Byrådet og politiet nekter å møte Hells Angels til pressedebatt

Etter denne saken ble skrevet, snudde politiet og kommunen i saken. Den artikkelen kan du lese her.
«Å delta i en debatt om dette temaet vil være preget av at vi bare repeterer det som alt er kjent. I den grad vi måtte ha syn som ikke er kjent, så er ikke en paneldebatt med HA og deres advokat rette sted for oss å kommunisere dette», skriver kommunaldirektør Robert Rastad på vegne av byrådet i sin begrunnelse til Bergen journalistlag (BJ).
I kveld arrangerer BJ debattmøte om mediedekningen av MC-miljøene. Journalister, redaktører og advokater er i likhet med representanter for byrådet og politiet invitert.
Rastad sier beslutningen er tatt i samråd med politiet.
 
POLITIET STILLER IKKE
BJ melder i en pressemelding at de inviterte politimester Geir Gudmundsen. Men heller ikke politiet stiller i kveld. Politiet, skriver BJ, oppgir at de ikke er uvillige til en debatt om temaet, men at fristen var for kort til at de fikk oppdatert de som kunne være aktuelle for å delta.
Raastad henviser til at «vi samarbeider tett med politiet om hvordan vi skal agere i disse sakene».
– Når politiet da velger å ikke delta, har vi samsnakket med dem, og trukket vår konklusjon basert på det, skriver Rastad til BJ.
Byrådet har tapt flere «kamper» mot Hells Angels, blant annet nektet de Hells Angels å skjenke alkohol på en fest. Det mente fylkesmannen at MC-klubben burde fått anledning til, og kommunen måtte ut med erstatning.
Byrådet ønsket også å gjøre det ulovlig å gå med MC-vester på utesteder, men fikk motbør fra Helsedirektoratet (!) som mente praksisen var ulovlig.
 
– BETENKELIG
Leder Jan Børge Leirvik i BJ mener det er betenkelig at byrådet ikke er villig til å diskutere en svært aktuell problemstilling, der de selv har foreslått omstridte tiltak for å hindre fremveksten av disse gruppene.
– Det er også bemerkelsesverdig hvordan byrådet skyver politiet foran seg i dette spørsmålet, mener han og føyer til at det er et forsøk på å regulere den frie debatten.
– Spesielt er dette bemerkelsesverdig på et møte der vi journalister reiser en debatt om hvordan vi selv opptrer mellom myndigheter og MC-klubbene, sier Leirvik.
Den profilerte Hells Angels-lederen Rune «Super'n» Olsgaard kommer over fra Oslo sammen med advokat John Christian Elden for å møte bergensjournalistene. Også lokale MC-ledere har bekreftet sin tilstedeværelse på møtet, som er åpent for alle.
 
Spørsmålet er: Er vi journalister feige i møte med disse MC-miljøene? Lar vi oss lure av for eksempel Hells Angels?
I panelet sitter Asbjørn Olsen (TV 2-journalist), Gard Steiro (BTs sjefredaktør), John Christian Elden (advokat) og HA-leder Rune «Super'n» Olsgaard.

Comments

  1. Anonymous10/03/2013

    They came in the end.

    https://www.facebook.com/events/692334434128000/

    ReplyDelete

Post a Comment